Dezvoltare personala

#barfa #zvon #secret #the telegraph

“Femeile nu pot tine un secret mai mult de 47 de ore”

"Este oficial! Femeile nu pot tine un secret ”, a dezvaluit Michael Cox, presedintele comisiei care a realizat studiul, pentru "The Telepraph.co.uk". "Indiferent de cat de pretioasa este informatia, de cele mai multe ori este facuta publica in aproximativ 48 de ore".

 

Cercetatorii au dovedit faptul ca femeile simt nevoia imediata de a impartasi si altora ceea ce tocmai au auzit, chiar daca informatia era de stricta confidentialitate . Bineinteles, la un moment dat intervin si remuscarile de rigoare, in functie si de tipul de relatie pe care il au cu increzatorul care le-a dezvaluit stiri importante. Insa sentimentul de vinovatie este rapid indepartat, atunci cand este vorba despre o barfa "suculenta".

Nu te mira ca mama, sora sau partenera vin aproape zilnic cu tot felul de noutati despre prieteni comuni sau pur si simplu cunostinte. Rudele sunt primele aflate pe lista de incredere, asa ca daca persoanele feminine vor simti nevoia sa barfeasca urgent, se vor indrepta mai intai spre legaturile de suflet.

Daca aveai impresia ca studiul a fost realizat doar din auzite, iata si cateva cifre care suna destul de convingator:

  • Studiul a fost efectuat avand in vedere 3000 de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. 4 din 10 au recunoscut ca nu sunt in stare sa tina un secret, indiferent de cat de personala sau compromitatoare ar fi informatia in cauza.
  • Majoritatea au obiceiul de a dezvalui informatia primita cel putin unei singure persoane, in aproximativ 47 de ore si 15 minute. Insa dorinta de a barfi si de a impartasi si cu altcineva noile cunostinte apare inca din momentul in care i-ai spus “e un secret”, “nu spune nimanui” etc.
  • 6 din 10 femei ajung sa se increada in persoane care nu au nicio legatura cu subiectul in discutie, tocmai pentru a se proteja de eventuale conflicte.
  • 3 din 10 femei au recunoscut faptul ca simt nevoia imediata de a impartasi cu altcineva ceea ce li s-a spus sa pastreze doar pentru ele. Aproape jumatate dintre acestea simt ca secretele sunt ca o povara pe umerii lor si prefera sa elimine aceasta greutate discutand ceea ce stiu si cu alte persoane.
  • Trei sferturi din persoanele chestionate se considera perfect capabile pentru a tine un secret, mai ales daca este vorba despre un cerc de prieteni.
  • 4 din 10 femei au marturisit ca este perfect normal sa imparta anumite secrete cu prietenii, mai ales daca nu este vorba despre o persoana cunoscuta.
  • Pe lista subiectelor “suculente”, a celor mai expuse barfelor se afla detaliile cat mai personale: aventurile extraconjugale, chestiuni intime si finante. Fie ca este vorba despre discutiile intre patru ochi, o convorbire la telefon sau un sms, secretele se raspandesc cu aceeasi savoare.

Pentru ca ratiunea aduce mustrari de constiinta, s-a dovedit ca un pahar de alcool poate face o prezenta feminina sa treaca peste remuscari. Majoritatea femeilor care au participat la studiu au recunoscut faptul ca un pahar sau doua de vin le “ajuta” sa prinda curaj si sa dea drumul la vorbe.

Asadar, acum ai aflat de ce vecina ta stie ce ti-ai mai pus nou prin casa, colegii de serviciu sunt dubios de pusi in tema cu viata ta personala iar partenera ta sta de vorba ore in sir la telefon. Femeile aud in medie aproximativ 3 barfe pe saptamana, si pentru ca simt nevoia sa le impartaseasca imediat, se intelege ca din cauza asta pierd atat de mult timp conversand cu prietenele.

Totusi, ca o informatie de consolare , doua treimi dintre femeile chestionate au recunoscut ca le incearca un sentiment de vina aduci cand raspandesc vorba.

Poate informatia urmatoare te mai linistete putin: 27% dintre acestea au recunoscut ca a doua zi deja au uitat despre ce barfa au mai auzit de la vreo colega sau prietena, in ziua precedenta.

Ai grija insa! Unele dintre femei au afirmat ca se considera persoane de incredere, insa la o cercetare mai amanuntita, 9 din 10 au declarat ca au fost cazuri cand nu s-au putut abtine si au raspandit vestea printre prieteni sau partener.

Citeste si:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare