Dezvoltare personala

#relatii sociale #dezvoltare personala #stres

Elimina stresul din relatiile tale cu ceilalti

O mare parte a stresului acumulat zilnic poate avea ca sursa felul in care te raportezi la oamenii din jurul tau. Acest lucru este important de stiut, deoarece iti ofera si sansa de a lua masuri pentru ca in viitor sa nu te mai afecteze persoanele respective. Exista mai multe lucruri pe care le poti face pentru a reduce stresul provocat de ceilalti.

Iata cateva masuri de eliminare a stresului zilnic, in ceea ce priveste comunicarea cu cei din jur:


Stai departe de persoanele negativiste


Toata lumea are probleme, insa unele persoane si le exteriorizeaza mai des decat altele. Daca in mediul tau exista persoane care sunt vesnic suparate, care critica mereu pe cineva sau ceva, este timpul sa te distantezi de ele. Gandeste-te cum te simti in preajma lor si cat iti ia sa-ti redobandesti serenitatea dupa ce acestea dispar din raza vizuala.


Controleaza-ti tonul vocii


O modalitate de a-i dezarma pe oameni este sa le vorbesti frumos, calm. Cand cineva se enerveaza, tot ce trebuie sa faci este sa-i atragi atentia ca tu il respecti si ca ii vorbesti pe un ton civilizat, lucru pe care il doresti si tu de la acea persoana. Cu cat iti controlezi mai mult tonul vocii, cu atat se vor reduce conflictele. Si chiar daca acea persoana nu va intelege si nu va aprecia, tu vei avea constiinta impacata si vei merge mai departe mult mai usor, stiind ca ai facut tot posibilul si ca restul nu depinde de tine.


Elimina din viata ta oamenii nocivi


Se poate sa ai un amic in cercul de prieteni care reuseste mereu sa te faca sa te simti prost. De fiecare data cand va intalniti, el este o sursa de stres pentru tine. Aceasta persoana nu este atat de vinovata deoarece tu ii permiti sa-ti faca rau. Daca stii ca de fiecare data cand va vedeti iti pune intrebari indiscrete despre viata ta amoroasa sau despre serviciu si daca ai ajuns sa te enervezi numai la gandul ca vei revedea acea persoana si va incepe iar cu intrebarile, este cazul sa pui capat situatiei.


Mergi mai mult pe jos


Daca drumul zilnic este un factor de stres, scurteaza timpul in care te expui nervos. Daca te enerveaza oamenii din autobuze din cauza convorbirilor la telefon cu voce tare, din cauza transpiratiei sau din alte motive, mergi mai putin cu transportul in comun si mai mult pe jos. Vei face putina miscare si vei avea timp sa-ti pui gandurile in ordine.


Observa-ti reactiile si schimba-le


Unul dintre factorii de stres il reprezinta serviciul si, mai precis, anumite situatii de la serviciu. Gandeste-te cum reactionezi de obicei cand primesti un email care te enerveaza sau cand un coleg iti spune ceva stresant. Daca observi un tipar de comportament, este timpul sa reactionezi diferit. De exemplu, acolo unde ai, in mod obisnuit, o reactie agresiva, gandeste-te daca merita cu adevarat, daca situatia are sau nu legatura directa cu tine.


Ramai fidel convingerilor si nevoilor tale


In situatiile in care vrei sa eviti un conflict, nu ceda presiunilor celor din jur, chiar daca poate fi tentant, pe moment. Atunci cand vrei pur si simplu sa nu mai discuti despre ceva, fa-o, indiferent de insistentele celorlalti de a avea o discutie stresanta, care stii ca nu va duce la nimic bun. Spune pur si simplu ca nu vrei sa discuti in acel moment si ramai ferm in hotararea ta.

Sursa foto: health.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare