Dezvoltare personala

# cursuri perfectionare #Life Coach #cursuri calificare #reconversie profesionala #dezvoltare personala

De ce este important sa-ti urmezi visurile. 3 motive

Pentru a fi fericit este esential sa gasesti echilibrul in viata ta. Indiferent ca este vorba de viata personala sau cea profesionala, este important sa iti urmezi instinctul si sa faci ceea ce iti aduce fericirea. Din pacate, studiile arata ca majoritatea chiar daca se preocupa de "bunastarea" laturei personale, in zona profesionala se lasa prada compromisiului si ajung sa faca joburi care nu aduc niciun beneficiu personal, poate doar profestional. Iata de ce este important sa nu uiti de visurile tale si sa le urmezi:

1. Un job bun este jobul la care te simti fericit 

Daca te duci la job cu inima deschisa, esti creativ, esti productiv, obtii rezultate. Iar acest lucru se va vedea si in viata ta personala. Daca insa ti-ai dorit toata viata sa faci aranjamente florale, iar tu ajungi sa lucrezi la un ghiseu doar pentru ca este mai confortabil, atunci insatisfactia profesionala va creste pe masura trecerii timpului, iar acest lucru se va reflecta si in viata personala. Chiar daca nu iti dai maine demisia si te apuci de un business nou, poti urma cursuri de calificare care sa te ajute sa iti perfectionezi abilitatile, lucru care te va relaxa si poare, cine stie, te vor ajuta sa faci pasul spre antreprenoriat. 

2. Merita sa risti 

Cei mai multi renunta la visurile lor pentru ca sunt riscante. Daca nu reusesc sa fiu un designer de succes? Daca nu reusesc sa gasesc clienti ca make-up artist sau frizer? Daca nu voi avea suficienti bani pentru a ma promova? Toate aceste "daca" sunt piedici pe care ni le punem cand nu suntem pregatiti sa riscam. "Cei mai multi cursanti pe care ii am au cochetat macar cu domeniul, insa sunt si unii care au facut practica doar ei sau pe prieteni mai curajosi. Altii sunt adevarate talente, pe care le recomand mai departe, desi au venit fara cunostinte tehnice. Cam 98% din participanti reusesc sa inceapa un business sau sa activeze in domeniu, spre satisfactia mea", a declarat Alex Barbulescu, hairstylist si trainer la Atelierele ILBAH. 

Daca pasiunea este dublata de pregatire profesionala, atunci poti incepe sa lucrezi part time in domeniul care te satisface. Iar daca ti-e teama ca nu vei avea buget de promovare sau ca nu vei reusi sa construiesti singur/a un brand, poti urma cursuri de PR. "Multi dintre cei care vin la cursurile mele de PR de la Atelierele ILBAH sunt antreprenori aflati la inceput de drum sau persoane care vor sa isi dezvolte un business si simt nevoia sa fie stapani pe tehnicile de comunicare si promovare esentiale pentru dezvoltarea si cresterea oricarui business", a explicat si Ines Turturica, unul dintre trainerii cu cea mai vasta experienta in zona de PR si achizitii din Romania. 

3. Visurile sunt acum mai accesibile 

Piata cursurilor de calificare si perfectionare in diverse domenii este diversa si extinsa. Gasesti o multime de traineri pregatiti sa iti transfere din cunostintele lor. Iar vara, cursurile sunt la promotie, asa ca poti incepe o noua cariera mai repede si mai convenabil decat credeai. Indiferent de cursul ales, la Atelierele ILBAH de pilda, ai reducere de 20%, iar data de incepere a cursului o poti alege tu. Mai multe detalii gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare