Dezvoltare personala

#reacomodare serviciu #job serviciu #concediu #vacanta #stres

Cum te reacomodezi cu munca dupa intoarcerea din concediu

Numeri zilele care mai sunt pana la inceperea concediului, apoi cat ai clipi parca vacanta trece si te vezi nevoita sa revii la serviciu. Este probabil unul dintre cele mai traumatizante momente legate de jobul tau. Pentru ca e dificil sa te reacomodezi la birou dupa ce te-ai relaxat timp de doua sau trei saptamani.

Totusi, cum faci fata stresului post-concediu? Ei bine, iata cateva idei utile pentru a depasi nostalgia vacantei:

Planuieste-ti urmatorul concediu

Te afli inca sub euforia momentelor de rasfat si a locurilor frumoase pe care le-ai vizitat. E momentul oportun pentru a-ti face planuri care sa vizeze urmatorul concediu. Gandeste-te la o locatie frumoasa, interesanta, pe care ti-ar placea sa o bifezi vara urmatoare. Poti incepe deja sa cauti informatii despre ea si chiar oferte. E posibil ca, achizitionand inca de pe acum un pachet turistic, sa beneficiezi de preturi excelente.

Pregateste-ti din timp revenirea

Inainte de a pleca in vacanta pune totul la punct la serviciu. Nu iti lasa treburi neterminate. Deleaga sarcinile pe care le-ar putea indeplini altcineva in lipsa ta. Fa-ti un plan de bataie pe care sa il ai pregatit, astfel incat atunci cand revii sa iti fie mai usor sa te reapuci de lucru. In plus, stiind ca ai lasat totul in ordine iti va fi mult mai usor sa te deconectezi in timpul sejurului.

Traieste cu amintirile

Imprima una dintre fotografiile din concediu si aseaz-o pe birou. Sau schimba-ti imaginea de fundal a laptopului pe care lucrezi cu una dintre pozele din vacanta. De fiecare data cand o vei privi te vei relaxa gandindu-te la momentele frumoase petrecute.

Planuieste un city-break

Urmatoarea escapada nu trebuie sa fie abia peste un an. Cauta o oferta pentru un city-break intr-unul dintre weekendurile lunii urmatoare. In felul acesta vei avea la ce sa te gandesti si ce planuri sa iti faci.

Fa curatenie generala

Daca dupa intoarcerea de la mare ti-au mai ramas cateva zile libere, profita pentru a schimba aspectul locuintei tale. Scapa de lucrurile vechi, cumpara-ti ceva nou si zugraveste sau schimba-ti perdelele. Ideea este sa faci o transformare importanta astfel incat atunci cand te intorci de la birou sa simti un aer proaspat in casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare