Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #familie si relatii #pesimism #optimism

Cum sa te transformi din pesimist in optimist

Pesimismul te impiedica sa profiti de oportunitatile care iti apar in cale pentru a avea o viata fericita. Vestea buna este ca dispui de toate mijloacele necesare pentru a-ti schimba felul de a gandi. Afla cum sa te transformi dintr-un pesimist in optimist.

Stresul duce la depresie

Pentru a fi un om de succes, este vital sa stii cum sa domini stresul zilnic. Cand nu combati stresul, nu vezi niciodata luminita de la capatul tunelului. La inceput, trebuie sa recunosti simptomele acestuia. Oamenii stresati se culca pesimisti si se trezesc pesimisti. In unele cazuri, pot aparea anemii, iar energia fizica este la minim.

Alte persoane incearca sa se consoleze mancand. In timp, senzatia de foame devine permanenta, insa acest mancat este doar o incercare subconstienta de umplere a unui gol emotional.

Un alt simptom des intalnit la persoanele stresate este lipsa libidoului.

Cei care trebuie sa invete pentru diverse examene sau proiecte se confrunta cu dificultati de memorare si concentrare. Alte manifestari ale stresului sunt sentimente de teama, anxietate, depresie.

Tehnici de eliminare a stresului

Cand esti stresat, nimic nu ti se mai pare usor de facut si uiti cum sa te bucuri de viata. Pesimismul este o stare de pasivitate, in care mintea este strabatuta de o multime de ganduri, care de care mai complicate si mai neplacute. Pentru a reusi sa-ti redobandesti gandirea obiectiva, trebuie sa spui "stop" acestor ganduri haotice.

1. Invata din nou sa razi

Fa ceva care stii ca te inveseleste de fiecare data. Poate fi vorba despre un film, o iesire in oras cu prietenii etc. Daca reusesti sa te distrezi sincer, mintea se linisteste, iar calmul este primul pas spre aplicarea unei noi strategii de gandire.

2. Petrece-ti timpul cu cei dragi

Poti scapa de gandirea negativa petrecand cat mai mult timp in compania persoanelor benefice. Este vorba despre acei oameni care sunt intotdeauna langa tine cand ai nevoie, care stiu sa te aprecieze cu adevarat si te fac sa te simti iubit. Daruieste si primeste iubire ori de cate ori este posibil.

3. Adopta o alimentatie sanatoasa si un regim de odihna

Somnul si alimentatia sunt vitale pentru o gandire pozitiva. Elimina din alimentatie mancarurile si bauturile care te agita. Ideea este sa fii relaxat si sa-ti eliberezi organismul de substante toxice. Orele de somn trebuie sa fie regulate, in asa fel incat seara sa adormi cat mai rapid, iar dimineata sa te trezesti inainte sa auzi alarma.

Cand ai perioade dificile, cu proiecte mari la care muncesti mult, regulile de alimentatie si somn sunt cu atat mai importante.

4. Discuta cu oameni-model

Nu-ti pierde timpul si energia plangandu-te de problemele tale unor persoane care nu te pot ajuta. Adesea, un pesimist se plange altui pesimist sau unuia caruia nu-i pasa. Gaseste in jurul tau pe cineva care s-a confruntat cu problema pe care o ai tu in prezent si care a depasit-o.

5. Fa-ti propriile tale mantre

Chiar daca suna cam exotic, mantrele te ajuta sa-ti schimbi gandirea negativa intr-una pozitiva. Gaseste un citat motivant care te reprezinta sau fa-ti propria mantra. Repeta zilnic. Iata un exemplu:

“Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramane doar eu.” (Frank Herbert's Dune).

Foto: allwomenstalk.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului