Dezvoltare personala

#motivatie #activitate #coleg #sef #loc de munca #serviciu #job

Cum sa te simti bine la locul de munca

Iti petreci majoritatea timpului la locul de munca, iar faptul ca nu esti motivat in ceea ce faci iti poate da o stare de frustrare si disconfort. Iata cateva sugestii care te vor ajuta sa te simti bine la job si implicit, sa iti imbunatatesti stilul de viata.
Pasul 1. Afla daca intr-adevar iti place jobul tau

Poate ca nu esti tocmai innebunit dupa ceea ce faci, dar stii ca jobul tau actual iti aduce satisfactii financiare. Sau dimpotriva, jobul tau reprezinta ceea ce ti-ai dorit tu dintotdeauna, insa la partea materiala nu stai prea bine. Seful tau te streseaza, iar colegii nu sunt foarte toleranti atunci cand vine vorba sa iti intinda o mana de ajutor sau sa coopereze.

Oricare ar fi problemele pe care le intampini la serviciu, incearca sa afli daca vei reusi sa le gasesti o solutie, daca poti continua in acest ritm sau este neaparat timpul pentru o schimbare. Incearca sa fii cat mai obiectiv si sa nu iei decizii pripite, care iti pot afecta viitorul.

Schimbarea jobului nu trebuie sa fie neaparat cea mai buna solutie. Compara avantajele cu dezavantajele si tine cont si de ceea ce ti-ai dori sau care ar fi situatia ideala pentru tine.

Nu este niciodata prea tarziu sa o iei de la capat, insa poti face acest pas atunci cand iti iei si cateva masuri de precautie. Schimbarea jobului poate presupune o perioada in care nu vei mai avea aceleasi avantaje financiare sau va trebui sa te adaptezi la lucruri si sarcini noi. Afla daca merita sa iti mentii jobul actual sau ai nevoie de altceva.

Pasul 2. Cauta provocari

Daca simti ca te-ai plictisit la locul de munca, incearca sa gasesti metode de a-ti imbunatati calitatea serviciilor pe care le oferi. Chiar daca tu ai impresia ca nu este nimic mai bun de facut, cere parerea colegilor si a sefului tau. Acestia iti vor putea spune unde ar trebui sa inregistrezi un progres. Astfel, vei avea o noua provocare, te vei perfectiona, si lucrul acesta te va mentine motivat atunci cand esti la serviciu.

Pasul 3. Schimba-ti domeniul de activitate

Daca simti ca actuala ta pozitie in cadrul companiei sau a firmei pentru care lucrezi nu te avantajeaza, atunci discuta cu seful tau si cere sa fii trasferat la alt department sau sa ti se dea alte responsabilitati. Alege ceva care sa iti faca intr-adevar placere si peste mai mult timp.

Atentie! Acest lucru ar putea insemna o promovare, dar este posibil sa fii trecut iarasi in banca incepatorilor. Nu uita sa analizezi inainte daca te vei simti bine in noua ipostaza, dar care ar fi si dezavantajele carora va trebui sa le faci fata.

Pasul 4. Lasa-te motivat de viata personala

Atunci cand stii ca familia ta depinde de jobul tau si de beneficiile materiale, privesti cu alti ochi mersul la serviciu. Insa faptul ca tu nu esti multumit la locul de munca iti va afecta si relatiile cu cei apropiati. Vei fi mereu nervos, nemultumit si, implicit, nefericit. Incearca sa gasesti satisfactie in ceea ce faci si de dragul familiei tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului