Dezvoltare personala

#stand up #prieteni #stand up comedy #bancuri #poanta #gluma #ras #umor

Cum sa iti dezvolti simtul umorului

Rasul este considerat cel mai bun medicament. O portie buna de ras relaxeaza, detensioneaza muschii, creste sistemul imunitar. Umorul reprezinta chiar una dintre calitatile pe care atat femeile, cat si barbatii le cauta la viitorul partener. Cu toate acestea, multe persoane nu se considera in stare sa faca o gluma. Ar trebui sa stie, insa, ca umorul se poate dezvolta.

 

 

Daca nu te consideri inzestrat cu umor, iata cateva mijloace prin care poti sa te “aprovizionezi” cu glume si poante.

Invata sa te amuzi de greselile tale

Ai iesit cu prietenii si acestia ti-au gasit un cusur de care fac haz. Prima reactie este sa te enervezi si nu prea suporti sa fii ridiculizat. Nu lua lucrurile atat de personal. Prietenii tai probabil ca doar vroiau sa se amuze si au facut, pur si simplu, o gluma. Lasa jena la o parte si incearca sa vezi partea haioasa a lucrurilor, asa cum o fac si ceilalti.

Oamenii care stiu sa faca haz de necaz sunt mult mai apreciati decat cei care iau lucrurile ca pe o ofensa personala. De asemenea, acestia par accesibili si sunt intotdeauna printre persoanele cele mai placute.

Asta nu inseamna ca trebuie sa iei orice remarca in deradere. Invata sa apreciezi situatia si sa diferentiezi lucrurile serioase de farsele intre prieteni.

Vizioneaza comedii sau show-uri haioase

Achizitioneaza, din cand in cand, si cate un film de comedie. Nu te feri sa incepi cu cele clasice, pentru ca acestea iti vor prezenta un umor de calitate, diferit de glumele gen sitcom. Depinde foarte mult si caror persoane vrei sa te adresezi sau ce fel de stil umoristic ai vrea sa iti formezi.

Totodata, urmareste show-ri de stand-up comedy unde vei gasi subiecte diferite, desprinse dn viata si tratate cu umor. In acest fel, vei reusi chiar sa vezi lucrurile intr-o alta lumina. Un stand-up show reprezinta exact reteta dupa care ai putea sa iti amuzi prietenii.  

Petreceri… cu haz

Da culoare unei petreceri prin mici activitati amuzante. Ai putea sa le impui invitatilor sa poarte haine extravagante sau sa inlocuiasca accesoriile clasice cu obiecte haioase.

Organizati concursuri de spus glume sau jocuri menite sa starneasca rasul. Propuneti o seara pe saptamana in care sa va intalniti si sa va amuzati de ceea ce s-a intamplat nou in decursul acesteia.

Profita de materialele umoristice

Descreteste-ti fruntea si bucura-te de o portie de ras cu ajutorul cartilor sau al revistelor comice. Le poti gasi in librarii, anticariate sau chiar la tine acasa, printr-un colt uitat. Chiar daca sunt old-fashion sau adopta poantele “din zilele noastre”, te pot amuza in egala masura si iti poti identifica, astfel, un stil umoristic preferat. 

Profita chiar si de ocaziile aniversare, de exemplu, unde poti inlocui obisnuita felicitare cu un mesaj sau un cadou haios.

Asculta “povesti”

Esti la o reuniune de familie sau ai iesit in oras cu prietenii? Fii atent la istorisirile acestora si retine-le pe cele haioase. Ai putea chiar sa ti le notezi, la un moment dat, pentru a nu le uita atat de usor si pentru a le transmite mai departe (mai ales daca sunt intamplari care au legatura cu membrii familiei).

De asemenea, incearca sa te inconjori de persoane care au simtul umorului si de la care ai avea, astfel, ce sa inveti si cu cine sa exersezi. Daca nu ii consideri pe prietenii tai prea amuzanti, atunci du-te la un stand-up comedy si lasa-te in voia atmosferei de acolo. Cu siguranta vei gasi persoane din public care vor face haz pe seama glumelor din show.

Ocupa-ti timpul cu activitati amuzante

Ia-ti doza de umor si din activitati care te amuza si iti fac placere. Incearca niste cursuri de improvizatie , jonglerie , step-dance etc. Acestea iti vor dezvolta creativitatea si vei avea ocazia sa iti pui in practica latura ta haioasa.

Mai mult, lasa-ti imaginatia sa zboare si inventeaza tot felul de trucuri haioase. Nu trebuie sa fie nimic profesionist; pur si simplu faci, de exemplu, tot felul de fete haioase dimineata, sau le spui copiilor povesti folosind diferite voci pentru personaje.

Nu te intimida daca te simti jenat, pentru ca, odata ce ai inlaturat acest sentiment, vei fi complet liber si stapan pe tine. In acest fel, vei putea experimenta orice forma de umor.

 

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare