Dezvoltare personala

#craciun #stare buna #spirit #sarbatori #dezvoltare personala #depresie

Cum sa fii fericita de Craciun

Prinsi cu problemele de la serviciu sau cu agitatia specifica de sarbatori, uitam sa simtim de fapt spiritul Craciunului. Ne afundam in activitati precum cumparatul de cadouri, gatitul bucatelor pentru ajun, invitatul rudelor sau pregatitul casei si ne trezim in ianuarie ca nu stim cand au trecut sarbatorile.

Mai mult de atat, in loc sa fim fericiti si sa ne bucuram de spiritul Craciunului, devenim agitati, iritati si chiar depresivi din cauza lui. Cum sa eviti lucrul acesta si sa nu lasi astfel ca starea ta buna din aceasta perioada sa fie afectata de problemele de zi cu zi, afli in cele ce urmeaza.

Craciunul nu este un task

Nu mai lua aceasta sarbatoare drept o sarcina, o misiune a carui reusita depinde numai si numai de tine. Pana la urma, Craciunul este sarbatoarea in care oamenii sunt uniti, mai buni si mai toleranti. Fii ingaduitoare cu tine insati si nu incerca acum sa te auto-depasesti. Pana la urma succesul unui Craciun nu trebuie sa depinda numai de tine. Mai lasa-i si pe ceilalti sa se agite si fa o pauza pentru a-ti incarca bateriile.

Daca Craciunul nu vine la Mohamed vine Mohamed la Craciun

Daca simti ca nu ai intrat inca in spiritul Craciunului, ofera-i mai multe portite pe care sa-si faca intrarea. Decoreaza-ti biroul de la serviciu cu ornamente de Craciun. Pune-ti pe desktop-ul calculatorului o imagine mare cu Mosul in de sania sa cu zurgalai. Asculta colinde, urmareste filme de Craciun si mananca multe portocale. Mirosul de brad si cel de coji de portocale au un efect garantat si asupra celei mai morocanoase persoane.

Ofera-ti timp

Aloca-ti un timp doar pentru tine, in care sa faci tot ce-ti trece prin cap. Pur si simplu spune stop si detaseaza-te de tot si toate. Du-te in parc si joaca-te cu bulgarii de zapada sau intr-un targ de Craciun si mananca turta dulce . Nu uita ca nu ai venit in targ ca sa iei cadouri celorlalti ci pentru a te bucura de cateva momente de respiro pentru tine, asa ca nu incepe sa-ti faci liste peste liste cu ce le-ar placea rudelor si prietenilor.

Aminteste-ti de perioada copilariei

Copiii sunt cei mai prinsi de spiritul Craciunului. In aceasta perioada, citesti pe fata lor veselie, bucurie, libertate...spirit de sarbatoare. Tu cum erai in copilarie? Cum era craciunul in familia ta? Macar pentru o zi crezi si tu, alaturi de cei mici, in Mos Craciun.

Ce este prea mult strica

De multe ori, lucrurile exagerate nu sunt bune. Este posibil sa ai aceasta stare de Grinch al Craciunului tocmai pentru ca te simti sufocata de toate dovezile acestei Sarbatori impanzite peste tot: in casa, in oras, la birou. Daca este asa, scapa de surplus: nu te apuca sa-ti decorezi casa cu doua saptamani inainte de Craciun, Ajunul este abia pe 24 decembrie . Evita sa asculti colinde incepand cu luna septembrie si nu te gandi la lista bucatelor pentru masa de Craciun inca din noiembrie. Toate la timpul lor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului