Dezvoltare personala

#confort #dezvoltare personala #schimbari #viata

Ce schimbari sa faci in viata ta pentru un plus de confort si de bucurie

Daca ai reusit sa pui ceva bani deoparte in ultima perioada, avand in vedere ca nu ai mai plecat in vacanta la care visai de peste un an si nici nu ai mai iesit deloc in oras, ar fi bine sa investesti finantele in ceva care sa aduca un plus de valoare in viata ta. Banii vor veni si vor pleca, exista un risc destul de crescut sa se devalorizeze, de aceea e bine sa ii investesti in acele obiecte care fac o diferenta in existenta ta.

 

Si daca tot ce iti trece prin minte sunt haine si truse de machiaj, recomandarile noastre te-ar putea dezamagi intr-o prima faza. Stim ca oricate rochii ai avea in sifonier si oricat de multe perechi de pantofi, in debara, niciodata nu sunt suficiente, insa de data asta te vom ajuta sa faci schimbari in perspectiva, astfel incat o noua zi sa fie mult mai simpla pentru tine:

O masina

Mai ales in contextul pandemic actual, daca nu ai inca o masina a ta, e timpul sa o achizitionezi pentru a scapa de corvoada mijloacelor de transport in comun, a nesigurantei pe care acestea o presupun si nu din vina ta. Imagineaza-ti ca avand o masina a ta nu vei mai astepta in ploaie dupa autobuz, nu vei mai alerga pe scari pentru a prinde metroul, nu vei mai depinde de programul acestora, nu vei mai cheltui bani pe taxi. In plus, in sfarsit, vei putea purta pantofii cu toc pe care-i incaltai de trei ori pe an, caci acum nu mai e necesar sa mizezi doar pe confort.

Inainte de a sonda toate site-urile de profil, gandeste-te ca trebuie sa alegi un model de autovehicul in cazul caruia raportul calitate-pret sa fie unul corect. Trebuie sa alegi o masina rezistenta, care nu presupune cheltuieli exagerate, care nu consuma mult si are si un design elegant, cum ar fi o Skoda. Daca nu ai destui bani pentru a opta pentru un model nou, te  poti reorienta catre una second-hand, dar in stare perfecta de functionare, cu ITP facut. Astfel, vei putea iesi in fiecare weekend din rutina, alegand cate o destinatie din apropierea orasului in care locuiesti, fie doar si pentru o plimbare in natura, printre frunze cazute si copaci golasi.

Investigatii medicale

A venit toamna, iar organismul tau cu siguranta resimte schimbarile bruste de temperatura, lipsa soarelui, umiditatea din aer. Pentru a te asigura ca nu vei fi victima perfecta a vreunei astenii sezoniere, e timpul sa te mobilizezi, sa mergi la cabinetul medicului tau de familie si sa ceri un bilet de trimitere pentru un set de analize complete pentru a te asigura ca nu ai vreo carenta de vitamine sau minerale in organism. Daca ai o stare de tristete efemera, nu trebuie sa te ingrijorezi, insa daca e ceva persistent, poti sa te gandesti sa treci si pragul unui psiholog. In plus, ai grija la normele de igiena, poarta masca de protectie nu doar in interiorul unor locuri, ci si in spatii aglomerate si ia-ti mereu la tine o sticluta cu dezinfectant. Nu e necesar sa-ti reamintim ca sanatatea chiar este cea mai importanta. 

Un curs online

Daca niciodata nu ai avut timp pentru a cultiva o potentiala pasiune, acum nu mai ai nicio scuza. Multe cursuri de caligrafie, croitorie, ba chiar si de make-up se desfasoara online, iar tu poti participa la ele din confortul propriei locuinte. In plus, toti trainerii s-au adaptat contextului si propun taxe mult mai reduse fata de anii trecuti. Important e sa vrei sa inveti ceva nou sau sa te specializezi intr-un domeniu. Impune-ti un tel si tine-te de visul tau pentru ca nimic nu se poate concretiza de la sine. Totodata, vei gasi si foarte multe webinarii gratuite, de la psihologie la vorbitul in public, si ar fi pacat sa nu profiti de toate acestea, mai ales daca iti doreai de mult timp sa le urmezi.

Nu va urma cea mai usoara perioada, dar sanatatea ta fizica si emotionala este prioritara. Tocmai din acest motiv, pune-te pe primul loc in ordinea prioritatilor tale si fa cat mai multe lucruri noi.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare