Dezvoltare personala

#discutii familie #reprosuri #sfaturi #discutii #familie

Ce sa nu spui niciodata familiei

Cuvintele pot rani mai mult decat isi poate imagina cel care le rosteste, intr-un moment mai tensionat sau atunci cand nu sta prea mult pe ganduri inainte sa spuna cu voce tare ce i-a trecut prin minte. Iata ce nu ar trebui sa spui niciodata membrilor familiei, pentru a pastra atmosfera de calm si liniste in jur:

Ce sa nu ii spui mamei tale

„Te urasc!”

Relatia dintre mama si copilul sau este una cu totul speciala. Cu toate acestea momentele de tensiune sunt inevitabile uneori, dar chiar si asa evita sa o ranesti, adresandu-i cuvinte atat de dure cum ar fi sa ii spui ca o urasti. Evita de fiecare data, oricat de tensionata ar fi situatia in care va aflati, sa spui ceva ce vei regreta apoi.

„Mi-ai mai spus acest lucru”

Nu ii spune niciodata mamei tale ca se repeta, pentru ca nu faci altceva decat sa o jignesti si sa o faci sa iti raspunda agresiv. Fiecare dintre noi uitam de multe ori ca am spus un lucru si ajungem sa ne reperam, asadar rabdarea este cheia in astfel de situatii.

Ce sa nu le spui socrilor

„Fiica/Fiul dumneavoastra prefera asa”

Nu incerca sa le demonstrezi socrilor tai ca relatia dintre tine si copilul lor este mai buna, decat este cea dintre acesta si ei. Legatura dintre parinti si copii este una dincolo de orice limite, iar mamele in special au pretentia ca isi cunosc copiii mai bine decat oricine altcineva.

„Veniti oricand doriti!”

Pentru o relatie buna cu socrii, comunicarea si intalnirile fata in fata sunt importante. Nu le lasa insa impresia ca pot da buzna in casa voastra de cate ori doresc. Lasa-i sa stie ca sunt bineveniti, insa lanseaza-le de fiecare data invitatia sa vina sau roaga-i sa va anunte la tefefon in cazul in care au in plan sa treaca sa va vada. Fixarea unor limite de acest fel va fi esentiala pentru o relatie sanatoasa cu socrii!

Ce sa nu ii spui tatalui

„Pun pariu ca abia astepti sa te intorci la munca.”

Este cumva nedrept sa consideri ca un tata se simte mai bine la munca, decat acasa, cu copiii sau nepotii sai. Desi pentru barbati cariera este importanta, cei mai multi dintre ei isi doresc sa petreaca mai mult timp in sanul familiie, jucandu-se cu cei mici, decat sa stea departe de ei.

„Sun-o pe mama si intreab-o!”

Intr-o familie, responsabilitatile se impart si probabil acest lucru il fac deja si parintii tai. Nu este cazul ca atunci cand tatal tau are de luat o hotarare cu privire la un lucru ce tine de familia voastra, tu sa ii sugerezi ca ar trebui sa o sune pe mama/sotia lui sa ii ceara acordul, cu atat mai mult atunci cand este vorba de ceva minor.

Ce sa nu ii spui niciodata sotului

„Ti se pare ca sunt menajera?”

Sarcasmul dauneaza grav relatiei de cuplu. Expresii precum “masina de spalat nu se umple singura” sau “gunoiul nu se duce singur” ajung sa il afecteze pe partener si sa erodeze chiar si o relatie solida. Asadar, renunta la sarcasm si rezolva problemele cu tact si delicatete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului