Dezvoltare personala

#barbati #comoditate #locuinta barbati

Barbatii, mai predispusi sa locuiasca impreuna cu parintii decat femeile

Barbatii sunt mai atasati de fusta mamei decat femeile si sunt mai predispusi sa ramana in casa parintilor inclusiv dupa ce isi gasesc un job sau incep o relatie sentimentala. Prin comparatie, femeile tind sa plece mai devreme de langa parinti, in incercarea lor de a-si construi o cariera.

Barbatii, sabotati de preturile chiriilor si locuintelor

Potrivit unui studiu realizat recent de Office For National Statistics din Marea Britanie, unul dintre motivele pentru care barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 34 de ani nu se dau dusi din casa parintilor este pretul mare al chiriilor si al locuintelor.

Atat timp cat nu se muta in alt oras, unde sunt fortati de imprejurari sa-si plateasca o chirie pentru o garsoniera sau un apartament, reprezentantii sexului tare se multumesc sa locuiasca alaturi de parinti, chiar daca acest lucru inseamna sa renunte la anumite facilitati.

Comoditatea si maturizarea tarzie, motive bune pentru a ramane cu parintii

Pretul mare al locuintelor nu este singurul motiv pentru care multi barbati prefera sa locuiasca impreuna cu parintii. Comoditatea si maturizarea tarzie sunt aspecte care cantaresc la fel de mult.

"Parintii le dau baietilor o libertate mai mare decat fetelor. Astfel, barbatii adulti se simt in continuare confortabil in compania parintilor, spre deosebire de femei. Ele tind sa se maturizeze mai repede decat barbatii si sa se mute mai repede", a declarat Kit Yarrow, psiholog la Universitatea Golden Gate din San Francisco (SUA).

Cum barbatii se maturizeaza mai greu si se casatoresc mai tarziu decat femeile, au mai mult timp la dispozitie pentru a locui acasa la parinti.

Ce efecte are traiul impreuna cu parintii

Traiul impreuna cu parintii este ca un cutit cu doua taisuri, atat pentru barbati, cat si pentru parintii lor. Pe de o parte, barbatii sunt bucurosi ca beneficiaza de grija mamelor si de sfaturile parintesti, insa pe de alta parte sunt tristi ca renunta la facilitatile oferite de locuitul de unul singur:

  • posibilitatea de a se muta cu iubita;
  • posibilitatea de a ajunge seara mai tarziu acasa fara a da explicatii;
  • posibilitatea de a purta o discutie aprinsa fara a starni ingrijorarea parintilor.

Nici pentru parinti locuitul impreuna cu un copil adult nu este simplu. Chiar daca beneficiaza de un ajutor financiar din partea lui, parintii pot fi mai stresati si mai ingrijorati din cauza lui, intrucat nu gasesc o solutie pentru a-l ajuta sa se descurce pe cont propriu.

Sursa foto: marketwatch.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului