Dezvoltare personala

#femei #depresie #parinti #barbati #familie #stari negative

Barbatii fara copii sunt mai deprimati decat femeile

Lipsa unui copil in familie ii afecteaza mai mult pe barbati, arata un sondaj realizat de cercetatorii britanici. Oamenii de stiinta sustin ca reprezentantii sexului tare care nu au copii sunt mai deprimati decat femeile care nu au copii.

Lipsa unui copil in familie genereaza stari emotionale negative

La sondaj au participat 27 de barbati cu studii superioare si job full time si 81 de femei cu aceleasi caracteristici. In urma sondajului, autorii cercetarii au aflat ca aproximativ 50% dintre barbati se simt deprimati din cauza faptului ca nu au copii, in timp ce doar 27% dintre femei au trecut prin aceasta stare emotionala negativa.

Putin peste 50% dintre barbatii care au raspuns sondajului au precizat ca sunt tristi din cauza ca nu sunt parinti, in timp ce 43% dintre femei au spus ca trec prin aceasta stare.

Barbatii sunt deprimati, dar nu se simt vinovati

Dintre respondentii de sex masculin care au participat la sondaj, niciunul nu a marturisit ca se simte vinovat pentru lipsa unui copil in familie. Prin comparatie, 16% dintre femei au precizat ca se simt vinovate din cauza ca nu au un copil.

"Acest studiu, fie el si unul mic, arata ca barbatii isi doresc sa devina tatici", a declarat autorul sondajului, profesorul universitar Robin Hadley. Acesta a mentionat ca rezultatele acestui studiu pot concura cu eterna idee, aceea ca femeile sunt mai dornice sa aiba copii decat barbatii si ca ele trec mai des prin stari emotionale negative decat barbatii care nu au avut ocazia sa devina tatici.

Mamele, dornice sa aiba mai multi copii

Robin Hadley a mai realizat un sondaj, prin care a dorit sa afle daca persoanele care au deja copii sunt dornice sa-si mareasca familia. La sondaj au participat 125 de barbati si femei, iar la final datele au aratat ca femeile isi doresc mai mult sa fie din nou mamici. 59% dintre femeile care au participat la sondaj au precizat ca au copii si ca si-ar dori mai multi, in timp ce 55% dintre barbatii cu copii au spus ca si-ar dori sa fie din nou tati. Cele mai multe mame care nu si-au implinit visul de a avea din nou copii au precizat ca sunt nervoase si deprimate din aceasta cauza.

Sursa foto: vegasvalleyresources.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului