Dezvoltare personala

#greseli pe care le fac oamenii bogati #dezvoltare personala #oameni bogati #greseli

8 greseli pe care oamenii bogati nu le fac! Invata cum sa economisesti timp si bani

Se spune ca unul din secretele imbogatii consta in a invata cum sa cheltuiesti cat mai putin. Sunt multe lucruri pe care oamenii bogati nu le fac, desi isi permit, in timp ce oamenii cu finate mai limitate - ca sa nu spunem saraci - le fac intr-un mod aproape obsesiv. Haideti sa vedem care sunt acestea.

1. Oamenii bogati nu fac cumparaturi impulsive

Marea majoritate a oamenilor, daca au bani, ajung sa faca o multime de cumparaturi sub impulsul momentului. Mai tarziu, acasa, este foarte posibil sa constate ca nu aveau deloc nevoie de obiectele cumparate.

“Cumparand lucruri de care nu aveti nevoie ajungeti sa vindeti mai traziu lucruri de care aveti nevoie!” - declara miliardarul Warren Buffer.

2. Oamenii bogati nu se gandesc sa lase copiilor lor mosteniri fabuloase

Marea majoritate a miliardarilor, printre care si Bill Gates sau Mark Zuckerberg, au declarat ca prefera sa le ofere copiilor posibilitatea de a-si gasi singuri drumul in viata si nu sa le lase mosteniri fabuloase. Ei au ales sa doneze o mare parte din averea lor pentru cauze sociale sau de interes global.

3. Oamenii bogati nu se uita la TV si nici nu joaca jocuri video

Nimeni nu s-a imbogatit privind la TV sau jucand jocuri video. Toate acestea sunt doar o cale de a pierde timp, iar timpul poate insemna bani.

Statisticile dovedesc ca persoanele cu venituri anuale medii au cheltuit cu mult mai muti bani pe echipamente electronice(TV-uri, jocuri video, cd-playere, etc) decat persoanele cu venituri de trei ori mai mari.

67% din oamenii bogati nu se uita la TV!

4. Oamenii bogati nu isi cheltuiesc banii pe marcile de lux

Desi milionarii si-ar permite cele mai mari extravagante legate de moda, lux si obiecte de ultima generatie, ei sunt ultimii care se grabesc sa isi cheltuiasca banii pe marci de lux si imbracaminte de ultima ora.

Bill Gates a declarat pentru Time ca inca poarta un ceas de 10 dolari, desi isi poate permite un dulap plin cu Rolex-uri

5. Oamenii bogati nu se grabesc sa cumpere case scumpe

In ceea ce priveste domeniul imobiliar, oamenii bogati cauta ofertele si negociaza la sange fiecare achizitie. Chiar daca isi permit, ei nu se grabesc sa cumpere propreitatile foarte scumpe si urmaresc ocaziile avantajoase.

6. Oamenii bogati aleg sa inchirieze in loc sa cumpere

A devenit o moda printre milionari ca, in loc sa stea in case proprietate personala, sa opteze pentru a inchiria o casa.

7. Oamenii bogati nu folosesc mai mult de o carte de credit

Se pare ca doar 8% din persoanele bogate au mai mult de o carte de credit, in timp ce 77% din persoanele sarace au carti de credit multiple.

Mai multe carduri de credit inseamna mai multe taxe de finantare si mai multe oportunitati de a cumpara lucruri inutile.

8. Oamenii bogati nu joaca jocuri de noroc

Desigur, oamenii bogati nu au nevoie sa joace la loterie, dar nici nu agreeaza ideea. Jocurile de noroc sunt doar o cale de a pierde banii care s-ar putea investi in active care sa genereze bani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului