Dezvoltare personala

#alegeri #dezvoltare personala #regrete #alegeri viata

7 alegeri pe care le vei regreta peste 10 ani

In viata nu faci intotdeauna cele mai potrivite alegeri si asta pentru ca nimeni nu te indruma pe calea cea dreapta. Sunt lucruri de care ajunge sa iti para rau, insa nu mai poti da timpul inapoi. Iata 7 dintre alegerile pe care le-ai putea regreta mai tarziu.

1. Porti o masca pentru a-i impresiona pe ceilalti

Daca iti maschezi adevarata personalitate, la un moment dat vei uita si tu cine esti cu adevarat. Nu te teme de judecata celorlalti. Daca esti constient cine esti cu adevarat si ceea ce insemni pentru tine multumeste-te cu asta si nu incerca sa fii perfectiunea intruchipata pentru a-i impresiona pe ceilalti. Impresioneaza-i mai degraba cu modul in care reusesti sa treci peste imprefectiunile tale.

2. Lasi alte persoane sa iti hotarasca viitorul

Cea mai mare provocare in viata este sa descoperi cine esti si sa fii fericit cu ceea ce ai aflat despre tine. Probabil ca uneori vei face lucruri care pentru altii vor parea o nebunie, dar asumati-le si nu-i lasa pe cei din jur sa ia decizii in numele tau.

3. Iti alegi prost prietenii

Nu te lasa influentat de cei care nu au o atitudine pozitiva. Indeparteaza-i de tine! Ei nu au nicio sansa sa apese pe tragaci daca nu le dai arma.

4. Esti egoist

O viata linistita, altruista, un suflet bun sunt cuvintele cheie pentru cea mai potrivita carte de vizita. Cei carora le-ai impartasit dragostea ta isi vor aminti multa vreme de acum inainte cat de bine i-ai facut sa se simta. Ceea ce faci exclusiv pentru tine moare odata cu tine, iar de ramas ramane doar ceea ce ai facut pentru ceilalti.

5. Eviti schimbarea

Trcutul se reflecta in prezent, iar daca vrei sa iti cunosti viitorul priveste la actiunile tale de acum. Trebuie sa scapi de lucrurile vechi pentru a face loc celor noi.

6. Predai prea usor armele

Doar pentru ca lucrurile nu merg asa cum te-ai fi asteptat nu trebuie sa deznadajduiesti. Cel care continua chiar si atunci cand da de greu va avea sorti de izbanda. La victoria finala se ajunge cu pasi mici, dar siguri.

7. Esti prea lenes

Omenirea nu iti datoreaza nimic, ci tu esti dator lumii. Nu mai visa ci asuma-ti responsabilitati si pune-te pe treaba. Cel care are nevoie de ajutorul tau esti chiar tu!

Sursa foto: marcandangel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului