Dezvoltare personala

#relaxare acasa #relaxare

5 moduri in care sa te relaxezi acasa

Ai 500 de emailuri necitite, tocmai ti-ai patat pantalonii cu cafea, intalnirea cu clientul acela problematic incepe in 5 minute si parca vezi ca vei ajunge tarziu sa il iei pe cel mic de la scoala. In momente ca acestea, mintea iti tot zboara si te vezi stand pe o plaja exotica, sorbind calm dintr-un cocktail si bucurandu-te de soare de parca nu ai avea nicio grija in lume. Insa nu ai mereu timp si bani de vacante scumpe in Tenerife, nu? Din fericire pentru tine, noi ne-am gandit la asta si ti-am facut o lista cu cateva lucruri pe care le poti face pentru ca locuinta ta sa se transforme intr-o oaza de relaxare.

Investeste intr-un scaun de masaj

Ce poate fi mai minunat dupa o zi stresanta la birou decat sa vii acasa, sa te asezi intr-un fotoliu masaj Inada la pret avantajos si sa uiti de toate grijile si problemele. Asa ca daca vrei sa economisesti banii aruncati la un salon de masaj si sa beneficiezi de acest serviciu fara sa iesi din casa, investeste intr-un fotoliu de masaj.

Gustari si bauturi

In loc sa pornesti cafetiera imediat ce ajungi acasa, cum ar fi daca ai bea ceai verde? Este bine cunoscut pentru proprietatile sale calmante si antioxidante iar tu vei avea ocazia sa te relaxezi intr-un mod sanatos. Iti mai sugeram sa pui la pastrare si cateva rezerve de ciocolata pentru ca, dupa cum bine stii, ciocolata ajuta la secretia de serotonina, hormonul fericirii. Iar daca vrei neaparat sa beneficiezi de experienta tropicala, musca dintr-un mango. Ia-ti 5 minute pentru a-l curata, felia si manca. Contine un compus numit linalool care iti scade nivelul de stres.

Pace si liniste

Nu numai in casa, ci si in mintea ta. Inca esti confuz? Mediteaza. In plus, nu e nevoie sa urci pe munte sau sa te retragi intr-o manastire pentru asta. Nu ai nevoie decat de 5 minute de liniste si pace, in care sa inchizi ochii, sa tragi aer in piept si sa iti golesti mintea de orice gand. Exista studii care au aratat ca 5 minute de meditatie pe zi te ajuta sa scapi de anxietate si stres. Asa ca retrage-te intr-o camera linistita, aseaza-te confortabil si concentreaza-te pe respiratia ta. Vei incepe sa simti cum toate grijile dispar.

Fa miscare

Iar aici ne referim in special la yoga. Pozitia Vipariti Kirani, de exemplu, este foarte simpla si nu necesita prea mult efort din partea ta. Pur si simplu intinde-te pe spate, cu picioarele sprijinite de perete. Nu numai ca te ajuta sa te intinzi si sa te incalzesti pentru o sesiune de alergat dar te va ajuta sa te relaxezi si sa nu te mai gandesti la toate cauzele stresului din viata ta.

Amuzament si creativitate

Tine un jurnal in care sa iti asterni gandurile de zi cu zi si nu te teme sa spui tot ce ai pe suflet. Pana la urma, o bucata de hartie nu te poate judeca. Asculta-ti muzica favorita, danseaza ca si cum nu te vede nimeni sau fa un rebus. Acestea sunt doar cateva metode prin care te poti relaxa si distra in acelasi timp, fara a parasi confortul propriei case.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare