Dezvoltare personala

#oameni destepti #oameni falsi

5 lucruri prin care iti poti da seama ca oamenii sunt falsi

Psihologii spun despre anumiti oameni falsi ca ar avea tendinta de a manipula si de a forta mana altor persoane deoarece ei se conduc in viata dupa sloganul "scopul scuza mijloaceleˮ. Acestea sunt cele 5 lucruri prin care iti poti da seama ca oamenii sunt falsi:

1. Oamenii falsi pot fi uneori foarte discreti, au un talent si o capacitate de a controla alti oameni, insa ceea ce ii tradeaza este simplul fapt ca pot lasa interlocutorului o stare de nervi si o senzatie neplacuta la stomac. Prin ceea ce spun incearca sa convinga insa, se intampla sa creeze neincredere si indoiala. ii poti recunoaste prin faptul ca tin mereu bratele incrucisate, sunt agitati, vorbesc din picioare desi persoana din fata lor sta jos, isi rotesc ochii sau se uita fix, zambesc fortat, superior si inselator, isi inclina capul in fata, au obiceiul sa se apropie prea mult de interlocutor si sa-i invadeze spatiul personal.

2. Oamenii sunt capabili de multe lucruri, unii insa au abilitatea de a-i insela pe altii, de a-i manipula prin vorbe, acestia sunt oameni mincinosi. Uneori ne intrebam de ce mint oamenii? Probabil din dorinta de a face rau in mod voit si de a spune tot timpul lucruri neadevarate la altii sau despre altii, ei sunt oameni vicleni, care se pricep foarte bine sa minta, si au tendinta de a face asta tot timpul.

Nu exista om care sa nu minta, si desigur ne referim la minciunile obisnuite. in cazul oamenilor foarte mincinosi este vorba despre a spune frecvent minciuni si unele chiar "gogonate". Comportamentul unei persoane care minte este intr-un anume fel, exista anumite semnale care tin de limbajul trupului si care tradeaza inselatoria. Este destul de usor sa descoperi cand cineva minte, iti poti da seama de acest lucru prin faptul ca are vocea inalta, pupilele dilatate, transpira, clipeste destul de frecvent din ochi, isi musca partea interioara a buzelor, se inroseste in obraji, isi freaca nasul, duce mainile la gura si isi roade unghiile, raspunde scurt sau cu putine detalii, face greseli de exprimare si pauze in conversatie, nu se uita prea mult timp in ochii interlocutorului atunci cand i se adreseaza. Pentru a-l demasca pe mincinos ii poti adresa multe intrebari despre ceea ce afirma, spre a afla mai multe detalii si a-l incurca.

3. O persoana care este falsa sau care nu-ti arata incredere se poate recunoaste prin anumite semne clare si anume: te priveste scurt sau chiar evita sa aiba un contact vizual cu tine, cand se uita spre tine micsoreaza ochii, tine capul putin inclinat intr-o parte, are tendinta de a se scarpina cu mana la ceafa sau la urechi, isi tine bratele incrucisate, isi musca buzele sau isi freaca nasul.

4. Falsitatea si infidelitatea pot duce la terminarea unei relatii. Cand apare o suspiciune de acest fel este bine sa clarifici situatia. Primele semne care indica faptul ca o relatie nu mai merge sau ca partenerul este infidel sunt: se evita contactul vizual, imbratisarile sunt formale, se folosesc expresii care pot deranja, apar discutii care enerveaza, se evita raspunsul la anumite intrebari care pot trada infidelitatea, comportamentul este dificil si stresant.

5. Zambetul prefacut poate arata clar ca o persoana este falsa. Cand o persoana zambeste doar din obligatie inseamna ca vrea sa se eschiveze. Daca zambeste prea mult poate fi considerata ipocrita, iar daca zambeste prea putin poate fi luata drept ca o pesimista. Zambetul sarcastic avand coltul gurii putin ridicat arata o persoana care se crede superioara sau este vicleana. Un astfel de zambet este si un semn ca persoana nu are o buna comunicare cu tine si iti creeaza un sentiment de suspiciune sau respingere. Zambetul nenatural si pretentios, cu spranceana ridicata, reprezinta un semn facial care te poate avertiza ca respectiva persoana nu este sincera si chiar nu crede ceea ce discuta cu tine. Un alt fel de zambet care te poate face sa te simti rau este cel batjocoritor. Sfatul psihologilor este urmatorul: decat sa zambesti fals este mult mai bine sa afisezi o expresie neutra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare