Dezvoltare personala

#regret #viata #dezvoltare personala

4 lucruri pe care daca nu le faci acum, le vei regreta peste cativa ani

Viata este scurta si o traim pe repede inainte. De multe ori insa ajungem sa uitam ceea ce ne dorim cu adevarat si umblam ca niste roboti prin propria viata fara a ne face timp sa reflectam asupra deciziilor luate sau a modului de viata. Ajungem sa ne complacem in situatii pe care, mai tarziu, le vom regreta, fie ca este vorba despre locul de munca, de viata personala sau de viata de familie.

Iata care sunt cele mai mari regrete pe care le poti avea peste 5 sau 10 ani:

1. Stai intr-o relatie distructiva, sau care nu iti aduce fericire

De multe ori viata sentimentala nu este precum cea pe care o vedem in filme, desi de multe ori tanjim dupa ea. Multe persoane ajung insa se se complaca in relatii distructive, toxice, in care nu se simt deloc fericite, doar din teama de a nu ramane singure. Desi la inceput poate parea o situatie temporara, cu timpul lucrurile devin din ce in ce mai grele. Insa, dupa 5 sau 10 ani de relatie, cei mai multi ajung sa regrete faptul ca au ramas in acea relatie, cand puteau sa stea singuri si sa fie impliniti sau sa-si gaseasca o alta relatie care sa le aduca linistea si fericirea de care au nevoie.

2. Petreci prea putin timp cu cei dragi

Timpul petrecut alaturi de cei dragi, indiferent ca este vorba despre familie sau prieteni, este foarte pretios. Greutatile zilnice, orele suplimentare de munca, te pot face sa te simti epuizat si fara vlaga. Amani tot mai mult intrevederile cu cei dragi, pe care ajungi sa-i vezi de doar cateva ori pe an, in cele mai fericite cazuri. Din pacate, ajungem sa constientizam aceste lucruri abia cand ii pierdem sau cand este prea tarziu, iar timpul pierdut nu mai poate fi recuperat. Incearca sa-ti faci timp sa-i vizitezi mai des, pentru a nu ajunge mai tarziu sa regreti.

3. Nu faci ceea ce iti place

Multe persoane ajunga sa lucreze intr-un loc care nu le face absolut deloc placere, insa se complac in aceasta situatie deoarece au falsa incredere ca este un post sigur, care le asigura luna de luna un venit. Viata este insa scurta si nu merita irosita in acest mod. Alege sa faci ceea ce iti face cu adevarat placere, sa-ti urmezi visul, hobby-ul, chiar daca poate parea dificil. Altfel, peste cativa ani, vei regreta amarnic ca nu ai incercat.

4. Ai un stil de viata nesanatos

Tot mai multe persoane pun, in prezent, accentul pe o viata sanatoasa. Sunt insa si mai multi care neglijeaza acest aspect, bucurandu-se din plin de alimentele favorite. Excesele alimentare si sedentarismul duc, in timp, la aparitia diverselor boli sau neplaceri. Iar odata ce acestea se instaleaza vei regreta ca nu ai luat din timp masuri pentru a le preveni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare