Dezvoltare personala

#stare de spirit #astenie de toamna #dispozitie proasta

3 metode rapide sa-ti schimbi starea de spirit

Esti intr-o stare de spirit nu tocmai de invidiat si nu stii ce sa faci ca sa schimbi acest lucru? Psihologii ne ajuta sa scapam de starile sufletesti neplacute si sa ne bucuram de viata: 

1. Teama de esec. Indifderent daca avem o agenda incarcata sau un proiect important in derulare, teama de a nu fi la nivelul asteptarilor celorlalti sau chiar alor noastre fac sa avem o stare de spirit deplorabila, care ne va duce in cele din urma spre esec. In acest caz, organizarea, suportul celorlalti si vizualizarea taskurilor sau a programului de lucru ne va face sa ne simtim in control. Astfel, este mai usor sa depasim perioada dificila, dar si sa acceptam eventualul esec. 

2. Foamea si/sau oboseala. Nu doar copiii sunt morocanosi atunci cand le este foame sau sunt somnorosi. Si adultilor li se intampla, doar ca, prinsi in valtoarea evenimentelor de peste zi realizeaza mai greu acest lucru. Pastreaza la birou cate ceva de rontait pentru zilele cand nu ai timp sa faci o pauza de masa serioasa si nu neglija perioadele de relaxare. Chiar daca pare ca pierzi timpul, 30 de minute in plus de somn sau o plimbare de 10 minute iti vor schimba starea de spirit si te vor ajuta sa te concentrezi mai bine.

3. Respingerile si/sau stima de sine scazuta. Fie ca este vorba de un mic esec sau pur si simplu ti se pare ca astazi nu arati prea bine, sunt zile in care pur si simplu nu reusim sa ne simtim stapani pe noi. Este necesar ca in astfel de momente sa apelati exact la acele lucruri care va ofera un plus de incredere in sine: fie faceti planuri pentru vacanta mult asteptata, fie discutati cu cineva care va poate ridica moralul, orice metoda este preferata pentru a iesi din aceasta stare. 

Nu neglijati starile de spirit neplacute. Permanentizarea lor poate duce la apatie, anxietate, chiar stari depresive. Iesiti la soare ori de cate ori aveti ocazia si nu uitati sa va faceti o bucurie zilnic!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului