Dezvoltare personala

# coaching #cum sa fii fericit #consiliere psihologica #dezvoltare personala #fericire

11 lucruri pe care trebuie sa le arunci acum ca sa ai o viata mai fericita

O stare de spirit buna, echilibrata se obtine si din ambientul nostru. Cu cat suntem inconjurati de mai multe lucruri nefolositoare, care nu fac decat sa ne aglomereze viata, cu atat este mai dificil sa obtii echilibrul interior. Iata 11 lucruri pe care trebuie sa le arunci chiar acum:

1. Reviste vechi 

Nu le lasa sa aglomereze casa degeaba, slabe sanse sa le recitesti, indiferent daca este vorba de reviste glossy sau alt tip. 

2. Facturi, documente, chitante

Daca ai platit facturile, arunca-le. Oricum totul este pe internet acum. La fel si orice hartie pe care o pastrezi "pentru orice eventualitate".

3. Haine

Daca nu le-ai purtat timp de doi ani, arunca-le fara regrete. Sau mai bine doneaza-le. Cu siguranta cineva are nevoie de ele si vei avea satisfactia de a fi facut un lucru bun.

4. Carti 

Daca nu le-ai rasfoit de cativa ani, doneaza-le unei biblioteci de cartier sau unei scoli. Probabil nu le vei mai reciti vreodata. In plus, asa faci loc unora noi.

5. Vitamine si medicamente 

Expirate. Atat iti spunem.

6. Machiaj si parfmuri 

Si acestea expira. Si devin periculoase pentru pielea ta. Maximum 36 de luni de la deschidere, multe chiar 24 de luni se pot pastra.

7. Bijuterii 

Nu le mai porti, nu te mai reprezinta, s-au stricat. Nu mai ai nevoie de ele. 

8. Mancare 

Fa curat in frigider si in dulapurile din bucatarie periodic. Te ajuta si in dieta si pentru a avea un stil de viata sanatos. In plus, asa iti dai seama ce cumperi si nu consumi, asa ca vei cheltui mai putin data viitoare cand vei merge la cumparaturi.

9. Amintiri 

Vederi vechi sau obiecte primite de-a lungul timpului de la prieteni, pe care nu le-ai mai privit de ani buni. Lucrurile care iti plac cu adevarat sunt la vedere si le admiri cu drag. Restul sunt doar "gunoi".

10. Agende vechi 

Le-ai folosit si nu mai contin informatii importante? La gunoi si cu ele.

11. Electronice

Vechi sau nefolosite. Daca nu vrei sa le arunci, doneaza-le sau vinde-le pe site-urile de second-hand.

Si uite cum ai facut loc in viata ta unor lucruri noi care te pot bucura si umple de energie. Asa-i ca te simti mai usor/usoara acum?

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului