Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #atitudine pozitiva #succes #viata profesionala #gandire pozitiva

10 moduri prin care o atitudine pozitiva iti poate schimba viata

Cu ajutorul comportamentelor si limbajului pozitiv, viata ta personala, dar si cea profesionala, se vor imbunatati. Afla care sunt avantajele unei atitudini pozitive.



Proverbul traditional "Vorba dulce mult aduce!" nu este un indemn la minciuna si la complimente nemeritate. Este insa o lectie importanta asupra puterii oferite de o atitudine pozitiva, care se reflecta atat in gesturile cat si in limbajul tau.

Sinceritatea este un motto bun in relatiile cu cei din jur, insa nu trebuie "servita" rece si taioasa. Daca inveti sa adopti o atitudine pozitiva, vei reusi sa-i motivezi pe cei din jur fara sa-i minti cu nimic.

Critica acida, dispretul, atitudinea defensiva si intreruperea comunicarii sunt patru arme negative care se vor intoarce intotdeauna impotriva ta atunci cand le folosesti.


Efectele unei atitudini pozitive


O atitudine negativa sau prapastioasa iti creeaza limite false si iti distruge rezervele de energie. Poate elimina sanse din viitor si sufoca orice evolutie.

Atitudinea pozitiva este in schimb bazata pe constructie si reparatie . Cand o adopti, vei putea ca prin limbajul si gesturile tale sa-i motivezi pe cei din jur si sa-i ajuti chiar si atunci cand nu stiu cum sa se ajute singuri.

Cu o viziune pozitiva in viata, vrei putea crea legaturi mai profunde cu cei din jur si vei avea acces la mai multe drumuri catre succes.

Incurajand compasiunea si creativitatea, vei raspandi in jur energie, care va putea fi folosita de altii pentru a gandi si ei mai pozitiv, iar efectul poate fi, in timp, de avalansa.

Analizeaza-ti interactiunile cu cei din jur si vezi cat de mult te bazezi pe reprosuri si critici dure si cat pe solutii si sugestii de imbunatatire. Daca ai mai multe interactiuni negative decat pozitive, este timpul sa schimbi ceva in viata ta, cu ajutorul gandirii pozitive.


Atitudinea pozitiva te ajuta sa:
 

  • treci mai usor peste probleme si experiente negative; cu gandirea pozitiva iti poti reveni mai repede dupa o dezamagire ;
     
  • iti subliniezi implinirile si succesele si nu sa-ti scoti in fata esecurile;
     
  • devii un model pentru cei din jur, de la care ceilalti simt ca au ce invata;
     
  • colaborezi mai usor cu cei din jur si obtii mai repede sustinerea apropiatilor sau colegilor cand ai o initiativa;
     
  • pledezi mai bine in numele tau, dar si in numele celor din jur, lucru ce iti deschide si mai multe posibilitati;
     
  • si o influenta mai mare asupra celor din jur;
     
  • iti construiesti o reputatie ca cineva care merita incredere si respect;
     
  • ii inspiri si pe cei din jur sa adopte o atitudine pozitiva;
     
  • gasesti mai usor cai pentru a obtine succesul care nu implica esecul concurentei.



Chiar daca mediul in care traiesti sau lucrezi este predominant negativ, schimbarea modului de a gandi poate fi un factor foarte important pentru succesul tau personal si profesional, ce poate duce in timp chiar la modificarea mediului.

Doar atunci cand iti analizezi interactiunile cu cei din jur si descoperi un raport de 5/1 (cinci interactiuni pozitive la una singura negativa) poti spune cu adevarat ca ai o atitudine pozitiva, care te poate ajuta sa-ti schimbi in bine viata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii