Dezvoltare personala

#tineri fericire #fericire in viata #varste fericire

Varstele la care atingem nivelul maxim al fericirii

Fericirea urmeaza o curba in forma de U pe parcursul vietii, arata un studiu efectuat de cercetatorii germani, la care au parte 23.000 de adulti, citat de Medical Daily.

Conform sondajului oamenilor de stiinta de London School of Economics, nivelul maxim al fericirii se atinge de doua ori in viata: prima data la 23 de ani, iar apoi la 69 de ani.

Subiectii cu varste cuprinse intre 17 si 85 de ani au fost intrebati cat de fericiti au fost cu viata lor, precum si modul in care cred ca vor evolua din acest punct de vedere. Apoi, cinci ani mai tarziu, aceiasi oameni au fost rugati sa raporteze nivelul real de fericire. Conform rezultatelor studiului, persoanele mai tinere din studiul se asteptau la evenimente fericite in viitor, iar cei mai in varsta credeau ca urmeaza sa se confrunte cu lucruri mai putin imbucuratoare.

Studiile au aratat ca oamenii isi pot creste nivelul de fericire in diferite moduri. De exemplu, giugiulelile din dormitor pot ajuta in acest sens. Printre alte sfaturi simple pentru cresterea nivelului de fericire la orice varsta este inclusa si grija pentru sanatate. De exemplu, consumul de fructe si legume sau mersul pe jos pot creste fericirea generala, sunt de parere cercetatorii.

Sursa foto: spiked-online.com
 

  •   2017-04-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cat de importanta este stima de sine

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii