Dezvoltare personala

#parere #gesturi #persoane #dezvoltare personala #studiu

Tu stii care este parerea celorlalti despre tine? Afla acum!

La cateva momente dupa ce cunosti o persoana care iti trezeste interesul, deja o cataloghezi intr-un tipar sau altul, spun studiile. Iata ce trasaturi de caracter "mirosim" imediat ce am facut cunostinta cu cineva nou.

Femeile cu tatuaje, mai usor de cucerit

Cand vad o femeie cu un tatuaj vizibil, barbatii au tendinta sa creada ca este mai usor de cucerit decat o femeie care nu are un astfel de insemne pe trup. O spune un studiu efectuat la Universitatea din Bretagne-Sud, Franta, condus de profesorul Nicolas Gueguen.

Si o cercetare britanica a aratat ca femeile cu tatuaje vizibile sunt considerate mai putin atractive decat reprezentantele sexului frumos care nu au tatuaje. Totodata, participantii au fost de parere ca aceste femei sunt mai predispuse spre consumul de bauturi alcoolice.

Babatii rasi in cap, personalitate puternica

Un studiu al oamenilor de stiinta americani de la Universitatea din Pennsylvania, citat de trove.com, a aratat ca barbatii rasi in cap sunt perceputi din primele clipe drept persoane impunatoare, care domina si care sunt lideri mai buni, in comparatie cu barbatii care nu aleg acest tip de frizura.

Albert Mannes, coordonatorul cercetarii, a rugat 344 de persoane, femei si barbati, sa isi spuna parerea despre un barbat, dupa ce au vazut doua poze ale acestuia: una in care avea par pe cap si una in care era ras. In pozele in care apar rasi, barbatii au fost considerati mai impunatori si mai dominanti, decat in pozele in care aveau par.

Inteligenta se citeste in privire

Un studiu condus de profesoara Nora A. Murphy de la Universitatea Loyola Marymount, a demonstrat faptul ca felul in care privesti un om atunci cand vorbesti cu el ii poate crea acestuia o parere importanta despre tine.

Potrivit studiului citat de trove.com, daca interlocutorul te priveste in ochi atunci cand iti vorbeste, este perceput drept o persoana inteligenta, sigura pe ea. De asemenea, acelasi efect il au asupra oamenilor si persoanele care poarta ochelari cu rame groase si care vorbesc expresiv, cu un ton puternic, fara sa faca pauze lungi.

Sursa foto: youqueen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare