Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #regrete #regrete in viata #top regrete

Top 5 cele mai mari regrete in viata

"Voiai", "trebuia" sau "puteai" sunt principalele cuvinte pe care le folosim atunci cand vrem sa exprimam un regret. In viata, acest sentiment este de neocolit, iar fiecare dintre noi are cel putin un regret, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta de la Universitatea Northwestern, care au clasificat regretele pe categorii si in functie de importanta lor.

Femeile au regrete mai multe decat barbatii

Una dintre cele mai interesante concluzii ale studiului a fost aceea ca femeile au de doua ori mai multe regrete decat barbatii, (44% fata de 19%). Cele mai mari regrete ale oamenilor apar in ceea ce priveste dragostea, familia, cariera sau educatia.

Top 5 cele mai mari regrete in viata

1. Dragostea

Daca ar fi sa te gandesti la numeroasele melodii de dragoste triste care tot apar, nu ar trebui nici sa te uimeasca faptul ca unul dintre cele mai mari regrete pe care le au oamenii este iubirea. Potrivit sondajului, 18% din participantii la studiu au declarat ca unul dintre cele mai mari regrete pe care le-au avut in viata a avut legatura cu dragostea.

2. Certurile in familie

Un alt regret comun si foarte frecvent descoperit in cadrul studiului realizat de cercetatorii de la Universitatea Northwestern au fost certurile in familie, care au fost raportate de 16% din respondenti.

3. Educatia

13% din persoanele chestionate au declarat, de asemenea, ca unul dintre cele mai mari regrete pe care le au in viata este faptul ca nu au avut parte de o educatie la nivel inalt. Unii au regretat ca nu au studiat mai mult, iar altii ca nu au urmat o facultate.

4. Cariera

Foarte multe persoane participante la studiu au declarat ca unul dintre marile lor regrete este legat de cariera. Aproximativ 16% din respondenti au marturisit ca regreta ca si-au ales o cariera gresita sau ca nu au avut parte de educatia necesara pentru a profesa intr-un domeniu la care visau.

5. Banii

Banii sunt extrem de importanti in viata, mai arata studiul. 10% din persoanele chestionate au declarat ca au regretat de foarte multe ori in viata faptul ca nu au reusit sa isi gestioneze economiile si ca niciodata nu reusesc sa puna bani deoparte, in aceste conditii economice dificile.

Sursa foto: feelpositive.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare