"Voiai", "trebuia" sau "puteai" sunt principalele cuvinte pe care le folosim atunci cand vrem sa exprimam un regret. In viata, acest sentiment este de neocolit, iar fiecare dintre noi are cel putin un regret, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta de la Universitatea Northwestern, care au clasificat regretele pe categorii si in functie de importanta lor.

Femeile au regrete mai multe decat barbatii

Una dintre cele mai interesante concluzii ale studiului a fost aceea ca femeile au de doua ori mai multe regrete decat barbatii, (44% fata de 19%). Cele mai mari regrete ale oamenilor apar in ceea ce priveste dragostea, familia, cariera sau educatia.

Top 5 cele mai mari regrete in viata

1. Dragostea

Daca ar fi sa te gandesti la numeroasele melodii de dragoste triste care tot apar, nu ar trebui nici sa te uimeasca faptul ca unul dintre cele mai mari regrete pe care le au oamenii este iubirea. Potrivit sondajului, 18% din participantii la studiu au declarat ca unul dintre cele mai mari regrete pe care le-au avut in viata a avut legatura cu dragostea.

2. Certurile in familie

Un alt regret comun si foarte frecvent descoperit in cadrul studiului realizat de cercetatorii de la Universitatea Northwestern au fost certurile in familie, care au fost raportate de 16% din respondenti.

3. Educatia

13% din persoanele chestionate au declarat, de asemenea, ca unul dintre cele mai mari regrete pe care le au in viata este faptul ca nu au avut parte de o educatie la nivel inalt. Unii au regretat ca nu au studiat mai mult, iar altii ca nu au urmat o facultate.

4. Cariera

Foarte multe persoane participante la studiu au declarat ca unul dintre marile lor regrete este legat de cariera. Aproximativ 16% din respondenti au marturisit ca regreta ca si-au ales o cariera gresita sau ca nu au avut parte de educatia necesara pentru a profesa intr-un domeniu la care visau.

5. Banii

Banii sunt extrem de importanti in viata, mai arata studiul. 10% din persoanele chestionate au declarat ca au regretat de foarte multe ori in viata faptul ca nu au reusit sa isi gestioneze economiile si ca niciodata nu reusesc sa puna bani deoparte, in aceste conditii economice dificile.

Sursa foto: feelpositive.wordpress.com

  •   2013-12-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce sa faci ca sa scapi de anxietate?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii