Dezvoltare personala

#citate Stephen Hawking #boala Stephen Hawking #Stephen Hawking a murit

Stephen Hawking: 15 citate care te vor face sa vezi viata cu alti ochi

Fizicianul Stephen Hawking a murit astazi, la varsta de 76 de ani. A devenit celebru prin prisma lucrarilor revolutionare despre univers, dar si pentru faptul ca a reusit sa faca fata bolii de care sufera, scleroza laterala amiotrofica. Citatele sale sunt si ele celebre!

Ar fi o pierdere de timp sa fiu furios pentru handicapul meu. Omul trebuie sa mearga inainte, iar eu nu am facut-o tocmai rau. Oamenii nu vor avea timp pentru tine daca tu esti mereu furios si te plangi

„Perspectiva de a muri devreme m-a facut sa inteleg ca viata merita traita”.

„Ar fi o pierdere de timp sa fiu furios pentru handicapul meu. Omul trebuie sa mearga inainte, iar eu nu am facut-o tocmai rau. Oamenii nu vor avea timp pentru tine daca tu esti mereu furios si te plangi”.

„Oricat de grea ar fi viata, intotdeauna putem face ceva sa ne-o infrumusetam. Priviti stelele, in loc sa va uitati in jos”.

„Data viitoare cand cineva iti reproseaza ca ai comis o greseala, spune-i ca s-ar putea sa fie un lucru bun. Fara imperfectiune, noi doi nu am exista".

„Principalul dusman al cunoasterii nu este ignoranta, ci iluzia cunoasterii".

„Acolo unde este viata – este si speranta".

„Am observat ca pana si cei care spun ca totul este predestinat si ca nu putem schimba nimic, se uita in stanga si in dreapta inainte sa treaca strada".

„Suntem doar o rasa avansata de maimute pe o planeta neinsemnata a unei stele extrem de obisnuite. Dar noi putem intelege Universul – asta ne face speciali".

„Nu cred ca rasa umana va supravietui in urmatorii o mie de ani, daca nu ne vom raspandi in spatiu".

„Eu consider ca virusii de calculator ar trebui sa fie considerati viata. Cred ca spune ceva despre natura umana faptul ca singura forma de viata pe care am creat-o pana acum este pur distructiva. Am creat viata dupa infatisarea noastra".

„Oamenii tacuti au cele mai zgomotoase minti”.

„Toata viata mea am tot incercat sa aflu raspunsuri la principalele probleme cu care ne confruntam si sa gasesc un raspuns stiintific la ele. Poate din acest motiv, am vandut mai multe carti despre fizica decat Madonna despre sex”.

“Inteligenta este abilitatea de a te adapta la schimbare.”

“Daca vom descoperi o teorie completa – a originii universului – trebuie ca ea sa poata fi inteleasa, in principiu, de fiecare om, nu doar de cativa oameni de stiinta. Atunci vom putea cu totii – filozofi, oameni de stiinta si oameni obisnuiti, sa luam parte la discutii asupra intrebarilor de ce noi si universul existam. Daca vom gasi raspunsul adevarat la aceasta intrebare, acesta va fi, totodata, trimful ultim al ratiunii umane, pentru ca atunci vom cunoaste mintea lui Dumnezeu.”

Sursa foto: Hepta 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii