Dezvoltare personala

#Ziua Fericirii Sentimente.ro #ziua fericirii

SONDAJ Ce le lipseste romanilor ca sa fie cu adevarati fericiti

De Ziua Internationale a Fericirii, care este marcata la 20 martie, un sondaj Sentimente.ro arata ca dragostea este principalul motiv de fericire in viata romanilor!

Conform sondajului citat, doar 35% din barbatii singuri se declara fericiti, spre deosebire de 47% din femeile care nu au un partener.

Starea de fericire ii face pe barbati (76%) sa simta ca totul le merge bine si isi fac mai multe planuri de viitor decat atunci cand se simt tristi (28%). Acelasi lucru se intampla si in cazul a mai bine de o treime dintre femeile singure.

Barbatii care se simt nefericiti se asociaza cu culoarea albastra, o culoare care este asociata cu sentimentul de tristete, dar si cu sinceritatea, raceala. Femeile singure se asociaza insa cu culoarea rosie, considerata din cele mai vechi timpuri o culoare a iubirii, a pasiunii, a vitalitatii. Ambele sexe considera ca dragostea este o sursa esentiala pentru a se simti fericiti (78% - barbati, 66% - femei), mai arata sondajul Sentimente.ro.

“Desi, teoretic, femeile sunt considerate mai usor de influentat emotional, se pare ca, desi isi doresc sa se indragosteasca, simt ca fericirea lor nu depinde in totalitate de acest lucru. Barbatii, in schimb, se pare ca se simt mai bine atunci cand au parte de dragoste, starea lor generala de bine si activitatea lor fiind influentate de acest lucru”, a declarat Flori Dragomir, co-fondator Sentimente.ro.

Barbatii cred ca femeile sunt mai fericite atunci cand sunt intr-o relatie, iar partenerul le rasfata (52%). La rândul lor, ei s-ar simti fericiti daca partenera lor ar fi intelegatoare (48%), i-ar ajuta sa fie oameni mai buni (43%) sau le-ar spune in fiecare zi ca ii iubeste (38%). Doar 6% din barbati si-ar dori ca partenera lor sa-i lase sa se distreze in afara cuplului, cu prieteni de acelasi sex. Pentru a-si face iubita fericita, barbatii sunt dispusi sa faca totul impreuna cu aceasta (75%), sa o ceara de sotie (29%) sau sa o plimbe prin cele mai frumoase locuri din lume. 21% din barbatii singuri cred ca fericirea iubitei lor sta in a-i pregati cafeaua in fiecare dimineata.

Femeile, pe de alta parte, s-ar declara fericite daca partenerul le-ar rasfata (39%) si le-ar spune zilnic ca sunt iubite (33%). Doar 11% considera casatoria un motiv suprem de fericire, fiind multumite de o relatie bazata pe incredere si comunicare, in care partenerii de cuplu sa petreaca foarte mult timp impreuna. De altfel, 75% din femeile singure considera ca a face totul impreuna egaleaza cu a-i aduce partenerului fericire. Totusi, 21% din femei considera ca si un job bun, bine remunerat, i-ar face pe barbati fericiti.

Sondajul Sentimente.ro a fost efectuat in perioada 16-18 martie 2018. La sondaj au raspuns 1.481 de membri ai site-ului de dating, cu media de varsta 36 de ani (femei) si 39 de ani (barbati), care lucreaza in domenii precum administratie, sanatate, invatamant, domeniul tehnic sau finante.

Sursa foto: pixabay.com 
 

                                                                                                                                                                                            Sursa studiu: Sentimente.ro 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii