Dezvoltare personala

#viata sexuala #studiu relatii #viata sexuala femei #numar parteneri sexuali

Secretele sexuale ale femeii moderne

Le place sau nu barbatilor, femeile au devenit mult mai aventuroase in ultimii ani, avand de doua ori mai multe relatii decat avea in urma cu 20 de ani, arata un studiu recent publicat de Daily Mail. Astfel, in prezent o femeie are, pe parcursul vietii, opt parteneri sexuali, apropiindu-se de media barbatilor, care au 12. 


O alta concluzie suprinzatoare a studiului a fost ca femeile sunt acum de patru ori mai dispuse sa incerce o relatie cu o alta femeie, fata de acum doua decenii. In plus, cele mai aventuroase nu sunt femeile mai putin culte sau inteligente, ci tocmai, cele mai educate. 20% din respondente au declarat ca au avut chiar mai mult de 10 parteneri. Totusi, exista si un revers al medaliei. Desi femeile sunt mai libertine, datorita stilului de viata mult mai solicitant, media partidelor sexuale a coborat la trei pe luna, fata de cinci pe luna, cate erau in anii '90. "In multe privinte, prapastia dintre sexe se estompeaza, schimbarea mentalitatii femeilor in privinta relatiilor si a sexului fiind remarcabila", a declarat profesorul britanic Kaye Williams, de la Scoala de Medicina si Igiena din Londra.  


Varsta la care femeile isi pierd virginitatea s-a schimbat si ea in ultimii 20 de ani. Astfel, sexul frumos incepe sa aiba relatii intime de la 16 ani, cu trei ani mai devreme decat se intampla in cazul tinerelor de acum doua decenii. 


O alta concluzie socanta a studiului a fost ca una din 10 femei a fost fortata sa faca sex la un moment dat de-a lungul vietii. Varsta medie la care s-a intamplat acest lucru este 18 ani, iar 85% din femeile intervievate au spus ca agresorul este un fost partener, un prieten sau, in orice caz, o persoana cunoscuta. Doar 13% din femeile abuzate au reclamat insa acest lucru la politie, dintr-un total de 44% care au avut puterea sa povesteasca trauma prin care au trecut. 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare