Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #secrete

Secrete pentru a te face placut de cei din jur

Oricat de mult te straduiesti, nu poti multumi pe toata lumea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te comporti ca si cum cei care nu te plac iti sunt dusmani. De cele mai multe ori, problema se afla chiar la tine, iar daca inveti sa-ti gestionezi corect calitatile si atitudinea, cu siguranta acest lucru te va ajuta sa-ti cresti si cota de popularitate. Iata cateva mici trucuri la indemana pentru a deveni o persoana placuta pentru cei din jur.


Adopta tehnici de relaxare

Un temperament agitat nu va fi placut niciodata de cei din jur, de aceea trebuie sa iti gasesti acea stare de spirit care sa te transforme intr-o persoana pasnica, calma si, in acelasi timp, cu capul pe umeri. Traim intr-o lume unde totul se petrece la viteza maxima, iar acest lucru se reflecta si in comportamentul tau fata de cei din jur. Tehnicile de meditatie, care includ exercitii de respiratie, te ajuta sa adopti atitudinea pasnica si calma de care ai nevoie.


Asculta-i pe cei din jur

Fiecare are probleme si fiecare isi doreste sa fie ascultat, asa ca de ce nu ai incepe sa le acorzi atentia cuvenita interlocutorilor tai? Este un mic semn de apreciere pe care il poti face la adresa lor, iar acest lucru va fi rasplatit pe masura.

Fie ca este vorba de un coleg de facultate, de serviciu, un vecin, un prieten sau un membru al familiei, faptul ca le acorzi atentia ta in anumite momente te va transforma intr-o persoana placuta.


Da dovada de recunostinta

Motivul pentru care recunostinta este atat de importanta in relatiile interumane se datoreaza faptului ca aduce o stare de bine, intarind, in acelasi timp, respectivele legaturi. Un simplu multumesc, o intoarcere a unui favor, un ajutor la nevoie, toate acestea sunt semne de recunostinta care nu numai ca iti vor da o stare de bine, dar te vor ajuta sa ai o relatie mai buna cu toata lumea.


Renunta la gesturile nepotrivite

Viata nu este roz si nu poti face mereu ceea ce iti place, dar asta nu inseamna ca trebuie sa strambi din nas sau sa iti dai ochii peste cap de fiecare data cand te confrunti cu o situatie neplacuta. Ia lucrurile asa cum sunt si evita gesturile nepotrivite. Zambeste mai mult si da dovada de incredere in fortele proprii.

Sursa foto: mindbodygreen.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare