Dezvoltare personala

#despartire #despartire cuplu #esec sentimental

Reinventeaza-te dupa un esec sentimental

Un esec sentimental poate avea efecte majore asupra calitatii vietii cuiva, atat in sfera profesionala, cat si in cea personala, in familie, in relatiile cu prietenii sau cunostintele. Pentru persoanele foarte sensibile sau pentru cele care nu sunt obisnuite sa piarda niciodata, un esec sentimental poate lua proportii neobisnuite. Tocmai de aceea este important sa stii cum sa te reinventezi dupa ce se rupe o relatie amoroasa.


Acorda-ti timp si intimitate


Acorda-ti suficient timp sa plangi si asigura-ti intimitatea pentru a ca cei din jur sa nu te streseze. Intrebarea unui vecin sau a unei simple cunostinte "Ai patit ceva?" este ultimul lucru de care ai avea nevoie in astfel de momente. Nu incerca sa ignori sentimentele dureroase in speranta ca vor disparea de la sine. Daca tii totul in tine, mai tarziu exista riscul sa rabufnesti si chiar sa strici o alta relatie care ar fi putut sa decurga bine.


Tine-ti aproape familia si prietenii


Daca simti nevoia sa vorbesti, apeleaza la un prieten bun sau la o ruda. Alege pe cineva care stii ca nu te judeca, cineva dispus sa te asculte si sa-ti fie aproape in momentele grele.


Nu sari peste etapele refacerii


Este important ca un esec sentimental sa aiba o perioada de tranzitie, in care suferi, urmata de o perioada in care iti clarifici lucrurile si iei unele decizii. In unele foste cupluri, exista o discutie finala, la multa vreme dupa ce s-a terminat totul, in care cei doi au ocazia sa-si spuna punctul de vedere intr-un mod calm. Acest lucru este un fel de terapie, prin care ii explici celuilalt tot ce ai simtit si ai gandit, urmand apoi sa rupi definitiv orice legatura si sa-ti vezi de viata ta. Daca exista o astfel de sansa de a va incheia socotelile, ia-o in consideratie daca crezi ca ti-ar fi de folos.

Daca ti se pare ca viata ta nu mai are niciun rost fara acea persoana, aminteste-ti de tine inainte sa-l fi intalnit pe fostul tau partener. Vei descoperi ca aveai o viata inainte de el, ca stiai sa razi, aveai planuri de viitor, prieteni si ca lumea ta era normala, ca a oricarui alt om. Acesta este cea mai buna dovada ca exista un viitor pentru tine si ca trebuie sa-ti revii si sa-ti cauti fericirea.


Redescopera-te


Un esec sentimental te lasa gol pe dinauntru, de aceea este greu sa mai ai vreun chef sa faci ceva. Insa, pentru a-ti reveni, trebuie sa actionezi, sa iesi in lume si sa te redescoperi. Participa la activitati sau evenimente care iti faceau placere inainte, apuca-te de vechile tale hobby-uri, mergi la cursuri culturale pentru a te relaxa si a vorbi despre lucruri frumoase. Nu in ultimul rand, gandeste-te la o schimbare de look si la o noua garderoba. Pare frivol, dar in realitate impactul asupra psihicului este intotdeauna unul pozitiv cand iti place ce vezi in oglinda.


Acomodeaza-te cu ideea unei alte relatii


Chiar daca iti este greu sa te gandesti ca ai putea fi cu altcineva, este bine sa accepti ideea unei posibile relatii. Nu inseamna sa te fortezi sa accepti pe cineva in viata ta curand, ci sa dai dovada de obiectivitate. Daca nu respingi vehement posibilitatea de a merge din nou la intalniri, inseamna ca iti doresti binele, ca vrei sa-ti acorzi o sansa la fericire. Atata timp cat pastrezi aceasta atitudine, exista sanse sa gasesti persoana potrivita.

Sursa foto: macmedia.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului