Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #matrimoniale #relatii #cum sa fii fericit #relatii serioase # cum sa ai incredere in tine

Recapata-ti rapid increderea in tine! 5 trucuri neobisnuite, dar dovedite stiintific

O incredere de sine crescuta sta la baza succesului profesional si a fericirii. De la postura corpului pe care o adopti, pana la lucrurile pe care le faci in primele secunde de dupa trezire ori muzica pe care o asculti, specialistii au descoperit cateva metode simple si la indemana oricui care te invata sa te apreciezi mai mult pe tine insuti si sa iti consolidezi increderea in sine in timp record!

1. Postura corporala

Pozitia corpului este unul dintre secretele care stau la baza consolidarii increderii de sine si a succesului pe toate planurile. Potrivit unui studiu publicat in revista Psychological Science, persoanele care adopta o pozitie dreapta sau corecta se simt mai stapane pe sine si au mai mult succes decat cele cu posturi corporale defectuoase.

2. Rutina de dimineata

Primele secunde dupa trezire pot deveni unul dintre cele mai puternice stimulente pentru cresterea increderii de sine. Nu incerca sa iti impovarezi mintea cu tot ce ai de facut in ziua respectiva inca din zorii zilei. Bucura-te de o gura de aer proaspat, de un dus si de mireasma placuta a ceaiului sau cafelei, eliberandu-ti complet mintea de alte ganduri. Micile rasfaturi sau ritualuri din primele momente dupa trezire pot deveni o arma puternica pentru modul in care vei face fata provocarilor de peste zi, daca ai grija sa fie cat mai relaxante.

3. Tinutele vestimentare

Tinutele vestimentare reprezinta fie prietenul, fie dusmanul increderii tale de sine si iti influenteaza modul in care abordezi si rezolvi problemele cu care te confrunti zilnic. Potrivit expertilor americani de la Universitatea Northwestern, Illinois, persoanele care opteaza pentru outfituri formate din piese vestimentare care exprima o calitate a muncii pe care o presteaza (halate de medic, costume de birou, uniforme etc.) au mai multa incredere in ele decat cele care nu tin cont de acest aspect.

4. Limbile straine

Invatarea unei limbi straine ascute abilitatile cognitive, stimuleaza increderea in sine si ofera o satisfactie personala comparabila cu cea pe care o ofera marirea salariului, anunta expertii britanici de la "UK's Department for Business, Innovation& Skills".

5. Muzica

Muzica pe care o asculti are o influenta puternica asupra increderii de sine si a deciziilor pe care le iei zilnic. Potrivit acelorasi experti americani de la Universitatea Northwestern, muzica ritmata, care transmite mesaje optimiste, te energizeaza si increderea in propria persoana.

Foto:Thecouragetowin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului