Dezvoltare personala

#corp # stima de sine # incredre in sine #imaginea de sine

Invata sa-ti iubesti corpul

Stima de sine si increderea in sine sunt calitati importante, care au o radacina comuna: iubirea propriului corp. Invata sa-ti iubesti corpul pentru a-ti atinge potentialul maxim in plan personal si chiar in cariera.

Cei mai multi oameni sunt nemultumiti de propriul corp, deoarece este diferit de idealul de frumusete pe care l-au acceptat si care ii impiedica sa se bucure de atuurile personale si sa se simta bine in pielea lor.
 

Mass media si imaginea de sine


O mare parte din nemultumirea legata de propriul corp provine din imaginea idealizata promovata de mass media. Fotomodelele petrec ore intregi in scaunul de machiaj, inconjurate de o echipa de oameni, iar dupa ce sunt fotografiate, specialistii in Photoshop inlatura orice imperfectiune.

Produsul final, ce ajunge pe coperta revistelor, este un ideal imposibil de atins de cele mai multe femei, deoarece seamana mai mult cu un desen decat cu o femeie adevarata.

Chiar daca stii toate aceste lucruri, asaltul constant al imaginilor perfecte poate avea efecte subconstiente si devine din ce in ce mai greu sa iti iubesti corpul atunci cand ai cateva kilograme in plus sau forme care nu te multumesc.

Chirurgia estetica abuzata de unele actrite de la Hollywood creaza o alta imagine falsa, perpetuata atat de mult, incat unele fetite incep sa-si doreasca implanturi mamare de la varsta de 12 ani.
 

Negativitatea si iubirea propriului corp


Comparatia constanta cu "idealul" si mesajele negative pe care ti le transmiti chiar tu cu privire la propriul corp sunt un obstacol dificil in calea unei stari de iubire si impacare cu corpul tau.

Stima de sine are de suferit atunci cand nemultumirea cu privire la propriul corp devine un gand zilnic, iar absenta ei poate avea un impact negativ atat in viata personala, cat si in cariera, deoarece iti asumi mai rar riscuri.

Cand nu simti iubire pentru corpul tau, il tratezi cu mai putina grija, fie prin vicii, fie prin excese alimentare si iti scurtezi durata vietii fara sa iti dai seama.

Sentimentele negative nu sunt un factor de motivare puternic si putini oameni reusesti sa obtina schimbarile dorite atunci cand nu isi iubesc corpul cu adevarat.
 

Oglinda si stima de sine

 

Daca primii pasi in acceptarea si iubirea propriului corp se fac printr-o lista cu motive pentru care iti apreciezi corpul (te ajuta sa respiri, sa dansezi, sa saruti etc.), oglinda este unealta care te poate ajuta cel mai mult.

Imbraca-te cu tinuta ta preferata, care iti pune in evidenta partile pe care le apreciezi la corpul tau si admira-te in fata oglinzii. De fiecare data cand treci pe langa oglinda, ofera-ti un compliment si un zambet.

Apreciaza-ti intregul corp si incepi sa vezi cum iubirea pentru el te face mai vesela si iti creste increderea in sine. Atunci cand incerci sa slabesti, accepta-ti corpul asa cum este si incepi prin un regim alimentar mai sanatos si exercitii fizice.

Concentrandu-te pe scopuri pozitive pentru care vrei sa-ti schimbi stilul de viata, vei reusi mai repede si mai eficient sa obtii schimbarile dorite decat prin motivatie negativa.

Odata ce ajungi sa iti iubesti corpul, viata sexuala se va imbunatati odata cu increderea in sine si stima de sine, ce nu vor mai fi doar trasaturi pe care le admiri la altii, iti vor apartine si tie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare