Dezvoltare personala

# sfaturi dezvoltare personala # sfaturi dezvoltare profesionala #cariereonline.ro #dezvoltare personala # efort cariera #schimbare job

Fii disperat atunci cand cauti un nou job!

Atunci cand incepi un nou proiect, fie ca este vorba despre gasirea unui job, cresterea vanzarilor sau implementarea unei schimbari in echipa ta, ar trebui sa iei in considerare o optiune care nu este foarte populara: actioneaza ca si cum ai fi disperat, chiar de la inceputul proiectului. Ai putea spune „Ce vrea sa insemne asta?” Pentru a intelege cat mai bine aceasta strategie, propun ca exemplu procesul de gasire a job-ului potrivit. Am descris procesul in trei faze, dar in functie de fiecare persoana in parte, el poate avea mai multe.


Faza I


La un moment dat in cariera ta, probabil ai fost in situatia de a cauta locul de munca potrivit sau unul mai bun decat cel actual. Sau poate ca acum esti in cautare de noi oportunitati. Si ce ai facut in acest caz? Sau ce planuiesti sa faci? In primul rand, vorbesti cu familia si cu prietenii, fiindca doar ei au „privilegiul” de a stii aceasta informatie. Pentru restul cunostintelor tale informatia este secreta, pentru moment. Ei nu trebuie sa afle nimic pana cand nu iti gasesti acel nou job cu care sa te poti lauda.

Apoi incepi sa cauti job-uri online si selectezi cu atentie acele posturi pentru care te hotarasti sa aplici. Trimiti CV-ul. Esti chemat la cateva interviuri. Treci doar de cateva, dar situatia nu este chiar atat de rea. Te gandesti ca mai ai sanse, dar primesti si ultimul raspuns. Este negativ! Iti spui „Sunt constient, poate ca nu am dat tot ce e mai bun, dar pot aplica si la atatea alte job-uri”. Inca nu esti disperat.

Citeste continuarea articolului AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare