Dezvoltare personala

#sarbatori Facebook #familie sarbatori #petreceri sarbatori

Familia, inlocuita cu prietenii virtuali de sarbatori. Ce spun psihologii


Retelele de socializare au luat o asemenea amploare incat, inclusiv de sarbatori, preferam sa petrecem timp pe Facebook, in detrimentul intalnirilor cu membrii familiei.  

 

Psihologul Dan Ivanescu, presedintele Asociatiei Sanatate Mintala pentru Calitatea Vietii spune ca multi tineri urmaresc fotografiile prietenilor virtuali, in care acestia par fericiti in familie, langa pomul de iarna si cadouri, iar aceasta proiectie le adanceste si mai mult depresia. “Am observat, pe Facebook, din ce in ce mai putine fotografii in care tinerii erau in poze cu familiile si din ce in ce mai multe fotografii trucate, editate, in care acestia apar singuri, dar imbracati in Mos Craciun sau in reni. Acest tip de comportament s-a sedimentat dupa ani intregi in care retelele de socializare ne-au confiscate, la propriu, viata si nu mai putem concepe nici macar sarbatorile in familie fara sa fim conectati cu prietenii virtuali”, declara specialistul.

In opinia psihologului Dan Ivanescu, tinerii conectati nonstop la Social Media vor valorifica si vor aprecia mai mult parerile unor oameni pe care nu ii cunosc si mai putin in functie de ce spun cei apropiati, cei care, indiferent de situatia in care se afla, sunt acolo langa ei, cei care ii sprijina cand au nevoie, ii cearta cand gresesc, ii tin in brate cand sufera si ii imping sa mearga mai departe si sa treaca peste toate greutatile.

“Tinerii trebuie reconectati la valorile familiale si la ceea ce inseamna nucleul familial, care sta la baza oricarui om. Metoda trebuie aplicata intr-un mod cat mai calm, cu foarte multa rabdare si nu trebuie sa excludem brusc realitatea virtuala la care sunt conectati majoritatea tinerilor. Daca i-am deconecta brusc, ar fi ca atunci cand am deconecta un computer de la sursa de alimentare, iar toata memoria, toate reperele, vor fi prejudiciate. Trebuie doar sa le aratam si sa le explicam ca tehnologia si internetul sunt utile, dar fara oameni in jurul nostru, nu putem trai. Modul mai sanatos de a ne petrece Sarbatorile este alaturi de cei dragi, in sanul familiei, si nu intr-o lume contrafacuta”, explica psihologul Dan Ivanescu, presedintele Asociatiei Sanatate Mintala pentru Calitatea Vietii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare