Dezvoltare personala

#critica partener #critica #cuplu #dorinta

Dorinta din spatele criticii

Se tot vorbeste despre comunicarea eficienta in cuplu. De ce este importanta? Pentru ca daca modul in care ne comunicam dorintele, emotiile sau ofurile, este unul eficient, atunci pe langa faptul ca ne ajuta sa ni se indeplineasca dorintele, poate creste intimitatea si pozitivitatea dintre parteneri. in caz contrar, nu numai ca nu ne va rezolva dorintele, va creste negativitatea care duce la crearea unei prapastii in relatia de cuplu.

Unul dintre motivele pentru care apar certuri intre parteneri este faptul ca de cele mai multe ori obisnuim sa criticam in loc sa ne declaram dorinta. Acest fenomen creste negativitatea in cuplu, scazand satisfactia partenerilor in relatie, dar si afectiunea pe care o simt unul fata de altul.

Scenariul clasic: sotul vine tarziu acasa de la serviciu si sotia il intampina cu scandal: Iar ai venit la ora asta acasa? Iar ai stat cu prietenii tai? Sau cand el se intoarce de la piata: Unde ai stat atat? De ce la tine dureaza intotdeauna atat de mult? Sau cand el aduce aceleasi flori partenerei si rudelor apropiate: Nesimtitule! Atat valorez eu pentru tine?

Citeste mai multe pe ioanacomsa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii