Dezvoltare personala

#calificare profesionala #formare profesionala #cursuri de formare profesionala #cursuri de calificare

Cursuri gratuite de formare profesionala

Ai vrea sa urmezi cursuri pentru reintegrare profesionala, sa studiezi pentru o cariera noua sau ai vrea sa ai propria ta afacere? Afla care sunt cursurile gratuite de formare profesionala si dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale lunii noiembrie 2011.

Cu 444.000 de persoane somere, la sfarsitul lunii octombrie 2011, potrivit ANOFM, angajatii din toata tara isi actualizeaza constant cunostiintele. Din fericire, nu trebuie sa te indatorezi sa urmezi cursuri de formare profesionala . Iata cateva optiuni de cursuri gratuite la care poti aplica pentru a te pune din nou pe picioare.

 

de calificare organizate de ANOFM


Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca deruleaza, in luna noiembrie 2011, 179 programe de formare profesionala pentru un numar de 3.752 persoane, care beneficiaza de servicii de formare profesionala gratuite.

Judetele in care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu numar mare de participanti , sunt: Iasi (275 persoane), Brasov (224 persoane), Prahova (220 persoane), Arges (200 persoane), Dambovita (182 persoane).
 

Cursuri gratuite de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale


Tot in noiembrie se desfasoara cursuri gratuite de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale in cadrul proiectului strategic eLife - Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului romanesc.

Cursurile se adreseaza persoanelor angajate din mediul urban cat si celor care doresc sa initieze o afacere independenta.

Sunt elaborate 8 pachete de cursuri care vizeaza, in special, dezvoltarea competentelor si abilitatilor antreprenoriale si manageriale, impreuna cu utilizarea si valorificarea instrumentelor TIC in cadrul procesului de management.

Cursurile vor fi sustinute in Bucuresti, Alba Iulia si Succeava in cadrul a trei module ce se vor desfasura in perioada noiembrie 2011- decembrie 2012.

Cursuri gratuite de atragere de fonduri pentru ONG-uri


Nu rata cursurile de atragere de fonduri din surse private si pentru ONG-rile din judetul Cluj, daca vrei sa iti largesti portofoliul de proiecte sau daca vrei sa iti promovezi organizatia si proiectele apeland la mijloace online.

Evenimentul are loc pe 23 noiembrie.
Locatia evenimentului este Vila Diakonia, strada Ponorului, nr. 1.

Cursurile sunt gratuite dar locurile sunt limitate, 25 de persoane, vor avea posibilitatea sa participe.
 

Cursuri gratuite de recalificare pentru angajati


Doljenii care vor sa se recalifice in meserii precum electrician in constructii sau sudor pot participa la o serie de cursuri gratuite. "Acestea se desfasoara pe o perioada de opt luni, din care trei luni - pregatire teoretica si cinci luni - pregatire practica. Pe perioada celor trei luni de cursuri teoretice, participantii vor primi si o subventie in valoare de 600 lei/luna", dupa cum a afirmat Mircea Nastase, presedintele Asociatiei Culturale "Sebastian", la lansarea proiectului "Calificare si recalificare pentru viitor", cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane ( POS DRU ) 2007-2013 si derulat de Asociatia "Sebastian" in parteneriat cu ARIES, filiala Dolj.

Cursurile gratuite ii vizeaza pe angajati

In cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de calificare /recalificare pentru 50 de persoane in meseria de sudor si pentru 25 de persoane in cea de electrician in constructii. La acestia se vor adauga 50 de persoane care vor beneficia de consiliere, orientare si planificare profesionala. "Pentru a participa la cursuri, cei interesati trebuie sa fie deja angajati si sa nu aiba o calificare pentru meseria pentru care solicita sa urmeze cursurile.

Criteriile de la interviul pe baza caruia vor fi selectati candidatii vor fi elaborate de catre un psiholog, impreuna cu titularul de curs", a precizat Mircea Nastase, managerul proiectului, care a explicat ca inscrierea pentru cursul de sudor a inceput la 1 octombrie si va dura pana la 1 decembrie 2011 sa demareze deja primul curs. Selectarea electricienilor se va face la sfarsitul lunii noiembrie, iar cursurile teoretice vor incepe in martie 2012.

"Cei interesati se vor putea inscrie atat prin telefon, fax, cat si on line, pe site-ul dedicat proiectului ce va fi finalizat in maximum zece zile si care va putea fi accesat de pe pagina www.asociatiaculturalasebastian.ro", a adaugat Mircea Nastase. Vestea buna este ca, desi nu vor putea participa la curs toti cei interesati, acestia vor primi suportul de curs.
 

Cursuri gratuite CPO (Centrul Pilot de Asistare Online)


Pentru accesarea cursurilor gratuite oferite pe platforma CPO va trebuie o parola de inscriere, pe care o primiti pe email de la administratorul platformei e_learning dupa acceptarea inscrierii Dvs.

Iata pasii de urmat pentru inscrierea la cursurile gratuite

1. Descarcati, completati si semnati formularul de grup tinta;

2. Descarcati, completati si semnati declaratia de intentie ;

3. Depuneti dupa documentele de identificare (Buletin/ Cartea de identitate);

4. Depuneti documentele de stare ocupationala (adeverinta de salariat/student/somaj sau
dupa legitimatii de salariat/student/somaj) vizate la zi. Pentru alte situatii depuneti declaratia pe proprie
raspundere pentru persoanele care sunt in cautarea unui loc de munca.

5. Creati un cont de acces pe site-ul proiectului: //cpo.ipa.ro/moodle/login/signup.php.

6. Depunerea documentele mentionate la pct. 1-4 se face:
a. personal la ASE, cladirea Mihai Eminescu, et. 4, sala 1401 (program 12.00 – 18.00);

b. prin firme de curierat sau posta. Pentru corespondenta adresa este: Academia de Studii Economice, Facultatea de Marketing, Bld. Dacia nr.41, sector 1, Bucuresti - cod 010415, oficiul postal 22, cladirea Mihai Eminescu, et. 4, sala 1401;

c. prin email (documente scanate) la cpo.ase@gmail.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la cpo@ase.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Va rugam sa prezentati documentele originale la ridicarea Certificatului de absolvire.

Puteti opta pentru un singur din lista de cursuri atasata.

Mai multe informatii aici.

Si, conform scriitorului francez Anatole France, "munca face uneori viata fericita si intotdeauna suportabila".

Succes!

Citeste articolul pe Imparte.ro - Cum sa donezi inteligent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului