Dezvoltare personala

#dezvoltare personala # sfaturi dezvoltare personala #cariera #cariereonline

Cum stii ca esti pe drumul cel bun?

Saptamanile care au trecut tocmai mi-au oferit cateva ocazii pentru a reflecta la aceasta intrebare. Mi-am dat seama ca m-am implicat in mult prea multe activitati fara sa evaluez foarte atent beneficiile reale pe care mi le-ar putea aduce sau cat de aliniate sunt acestea cu obiectivele mele.

Am avut astfel ocazia sa realizez ca atunci cand nu ne stabilim cat mai clar cu putinta care sunt modalitatile, instrumentele prin care masuram progresul fata de ceea ce ne-am propus sa atingem, ajungem sa ne pierdem energia si timpul cu activitati care poate nu sunt potrivite pentru a ne ajuta sa ne atingem scopul final. Cum stii ca esti pe drumul cel bun catre ceea ce doresti sa realizezi, catre obiectivul tau si mai mult, cum iti dai seama ca ai ales ceea ce este potrivit si aliniat misiunii tale in viata?

Intrebarea mea „cum stii ca esti pe drumul cel bun” include doua aspecte la care va propun sa reflectati:

  • Cum masori progresul facut catre telul propus?
  • Cum stii daca ceea ce faci este intr-adevar potrivit pentru tine?


Cum masori progresul facut catre telul propus?


In orice proces de coaching este absolut necesara stabilirea unor „indicatori” care sa ne arate daca ne-am atins obiectivul asumat la inceputul programului. Acestia se stabilesc la inceput, inainte de a initia orice actiune in directia atingerii obiectivului vostru.


Citeste continuare articolului AICI!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului