Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #complexe #defecte

Cum sa scapi de complexe! Invata sa iti iubesti trupul asa cum e el!

Sa te bucuri de propriul corp, indiferent de “defectele” lui, este una dintre temeliile pe care se cladeste starea de spirit pozitiva de lunga durata.

Satisfactia personala este strans legata de modul in care iti percepi propriul corp. Niciun om, femeie sau barbat deopotriva, nu poate fi multumit de sine daca nu-si apreciaza trupul, dar se concentreaza pe anumite aspecte legate de fizicul lui pe care le considera “defecte”.

Dincolo de acestea, nutritionistii si psihologii au constatat ca persoanele foarte critice vizavi de propriul trup dobandesc mai greu silueta dorita. Mai cu seama in cazul femeilor, cu cat isi masoara mai des soldurile, talia, cu cat se cantaresc mai des punand tot mai multa presiune pe schimbarile fizice, cu atat sansele lor sa slabeasca sunt mai mici.

Practic, cu cat gradul de pozitivitate ce priveste propriul trup este mai ridicat, cu atat starea de spirit este mai buna, astfel incat si satisfactia de sine creste.

Iata cum sa-ti schimbi perceptia fata de propriul trup!

Inceteaza sa te mai critici

Daca iti repeti constant ca este grasa, ca nu esti atragatoare, nu vei obtine nimic altceva decat sa te simti si mai grasa, si mai neatragatoare. Nu degeaba specialistii vorbesc despre puterea autosugestiei. Cu cat iti repeti un lucru mai des, cu atat ajungi sa crezi mai cu tarie acel lucru. Daca ti-e greu sa-ti infrangi gandurile negative referitoare la propriul trup, atunci incearca sa schimbi perspectiva astfel. Considera-ti trupul cel mai apropiat aliat, cel mai de nadejde prieten care ti-este aproape mereu. Ai spune celui mai apropiat prieten: “Cat de gras si urat esti!” ?

Continuarea pe Lyla.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare