Dezvoltare personala

#weekend #timp liber #trafic #timp

Cum sa iti faci timp pentru tine

Simti ca viata ta se reduce la familie si serviciu, iar timpul pe care ti-l acorzi tie este egal cu zero. Chiar daca esti solicitat la maxim, incearca sa gasesti cateva momente pentru a te relaxa.

 

 

Pasul 1. Profita de weekend

 

Rezerva-ti cateva ore din weekend doar pentru tine. Este timpul sa savurezi un film in liniste, sa mergi la o plimbare lunga prin parc sau sa te ocupi de pasiunile tale. Roaga-ti partenerul sa te ajute, daca aveti copii mici. In felul acesta, puteti face cu randul: in weekendul in care unul dintre voi sta cu cei mic, celalalt se relaxeaza.

 

Pasul 2. Propune-ti o sedinta de relaxare lunara

 

Fie ca este vorba despre o ora la spa, mers la cumparaturi sau un weekend in afara orasului, incearca sa iti planifici, o data pe luna, o anumita activitate menita sa te relaxeze. Vei astepta cu nerabdare acel moment, iar timpul va trece astfel mai usor si mai placut.

 

Pasul 3. Planifica-ti o seara cu prietenii

 

Esti o persoana cu multe responsabilitati, insa o seara cu prietenii intotdeaua te va deconecta si te va ajuta sa iesi din rutina. Ia-ti bilete din timp pentru un concert sau rezerva-ti o masa la restaurant si iesi cu prietenii tai cei mai buni.

 

 Pasul 4. Renunta la orele suplimentare

 

Muncesti in fiecare zi peste program si simti cum toata ziua se pierde. Chiar daca ai multe de facut si vrei sa dovedesti ca esti cel mai bun, ar fi indicat ca, pe cat posibil, sa respecti programul de serviciu si sa pleci la ora normala. Foloseste timpul alocat orelor suplimentare pentru tine; plimba-te, iesi in oras, citeste sau petrece timpul alaturi de familie.

 

Pasul 5. Inscrie-te la un curs

 

O data pe saptamana, ofera-ti cateva ore de relaxare. Dezvolta-ti hobby-urile pe care nu ai apucat inca sa le practici. Fie ca este vorba despre gradinarit , pictura, gatit, dans etc, vei avea ocazia sa intri in contact cu persoane noi si sa iti oferi mai multa diversitate.

 

 Pasul 6. Fa miscare in aer liber

 

Cand vine vorba de sport, inventezi orice doar ca sa scapi de aceasta activitate. Stiai ca sportul iti da energie si te face sa te simti mult mai sigur pe tine? Este mai greu cu inceputul, insa nu trebuie sa faci sport la nivel profesionist.

Putina miscare este exact ceea ce ai nevoie pentru a fi in forma. In loc sa parchezi cat mai aproape de serviciu, ai putea sa mergi 20 de minute pe jos. Trezeste-te cu jumatate de ora mai devreme, si practica un pic de exercitii.

 

Pasul  7. Lasa masina in garaj 

 

Traseul tau zilnic este de acasa la serviciu si invers? De ce sa stai in trafic ore in sir, daca poti sa folosesti si transportul public? Ai sanse sa ajungi mai repede si sa profiti la maxim, de timpul ramas liber. In plus, in mijloacele de transport in comun te poti ocupa si de tine: citeste o carte sau asculta muzica si considera acest timp o sursa de relaxare.

 

Pasul 8. Profita de timpul pe care il pierzi in trafic 

 

Daca faci naveta intre doua orase sau iti este greu sa te deplasezi fara masina, atunci renunta sa iti mai faci nervi inutil in trafic. Profita de timpul in care efetiv stai in masina si astepti sa inaintezi. Asculta audiobook -uri, muzica preferata sau invata, cu ajutorul cursurilor specializate, o limba straina.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare