Dezvoltare personala

#fericire #dezvoltare personala #instinct #psihologi

Cum sa ai incredere in instinctele tale pentru fericire garantata. Sfaturile psihologilor

Atat de blamate de unii, dar si laudate de altii, actiunile efectuate din instinct fac parte din viata fiecaruia, intr-o masura mai mare sau mai mica. Studiile in psihologie arata ca intuitia umana are un potential incredibil, motiv pentru care ar trebui sa ne incredem in ea. Intrebarea este “cum?”

Iata 4 metode propuse de specialistii in psihologie:

“Asculta-ti” trupul

Una dintre cercetarile efectuate in SUA arata ca reactiile organismului uman sunt strans legate de momentele intuitive pe care le are fiecare persoana in parte. Asadar, prima recomandare este sa-ti “asculti” trupul.

Spre exemplu, cand instinctul ne spune ca ne aflam in pericol, ne simtim inconfortabil si ni se face deseori “pielea de gaina”. Psihologii sunt de parere ca este un raspuns natural al corpului, indus de creierul care proceseaza informatiile primite din mediul exterior. Multe dintre aceste informatii ajung in mintile noastre fara sa constientizam, simturile si mintea fiind capabile sa absoarba mult mai multe date decat percepem noi in mod constient.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului