Dezvoltare personala

#fericire #dezvoltare personala #decizii #decizii viata #decizii importante #teluri

Cauti fericirea? 5 decizii importante pe care trebuie sa le iei ca s-o gasesti!

Atingerea fericirii nu tine neaparat de ce anume ni se intampla in viata de zi cu zi, ci de modul in care abordam viata, in care privim evenimentele in care suntem angrenati cu sau fara voia noastra. De altfel, fericirea nu este un tel maret greu de atins, asa cum cred multi dintre noi. Exista cateva decizii importante pe care, daca le luam, ne putem bucura de implinirea sufleteasca si nu numai dupa care tanjim.

1. Asuma-ti propria viata

Inceteaza sa mai dai vina pe altii pentru ceea ce ti se intampla, pentru starea ta negativa de spirit. Chiar daca nu ti-ai creat de unul singur probleme, chiar daca nu ai cautat tu nod in papura, chiar daca deciziile proaste nu-ti apartin tie, viata ta iti apartine asa ca asumati-o, inclusiv modul in care o traiesti.

Ia decizia de a te "redecide". Reexamineaza-ti obiectivele si visurile. Nu mai presupune ca ceea ce-ti doreai ieri sau oricand in trecut este valabil si astazi si te va ajuta in viitor. Tu te schimbi pe zi ce trece, motiv pentru care si nevoile si dorintele tale se schimba. Priveste spre viitor, nu-l construi ghidandu-te dupa visurile neimplinite ale trecutului.

2. Transforma-ti munca intr-o bucurie

Fie ca ai jobul pe care ti l-ai dorit toata viata, fie ca ai o cariera in adevaratul sens al cuvantului, fie ca lucrezi acolo unde "ai nimerit" si nu renunti la job pentru ca, in mod firesc, ai nevoie de bani ca sa te intretii, fa tot posibilul pentru a te duce cu placere la munca. Transforma-ti munca intr-o bucurie.

Identifica tot ce este pozitiv in activitatea ta de munca. Poate fi vorba de cafeaua sau ceaiul baut dimineata, cand ajungi la munca. Poate fi vorba de un coleg sau mai multi a caror companie te destinde. Poate fi vorba de realizarile tale, de bucuria faptului ca ai facut un anumit lucru bine, poate fi faptul ca ai reusit sa dregi busuiocul stricat de altii. Oricum ar fi, schimbati abordarea negativista cu privire la jobul tau si cauta sa gasesti partile pozitive.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

//lyla.ro/relatii/cauti-fericirea-ia-aceste-5-decizii-importante-ca-s-o-gasesti/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii