Dezvoltare personala

#amanta #partener #amant #ijnselat

Cat de mare este riscul ca partenerul sa te insele

Infidelitatea in cuplu nu tine doar de lipsa de satisfactie sexuala a partenerului care insala, ci si de teama acestuia de a esua pe plan sexual, combinata ca ignorarea consecintelor pe termen lung alte ale aventurii amoroase.

Desi este ciudat sa te gandesti ca inseli pentru ca ti-e teama sa esuezi pe plan sexual, aparent fiind vorba de doua concepte total diferite, din punct de vedere psihologic, oamenii care insala incearca sa-si demonstreze lor insisi ca sunt fiinte sexuale demne de dorit si performante tocmai pentru ca le este teama ca nu sunt asa cum si-ar dori. Astfel ca simt nevoia sa-si dovedeasca capacitatile sexuale calcand stramb prin alte paturi.

Daca in trecut barbatii obisnuiau sa-si insele mai mult partenerele decat femeile, in prezent, diferenta dintre numarul de acte de infidelitate comise de femei si de barbati este tot mai mica. Practic, si femeile au inceput sa insele mai mult decat inainte.

Intr-o relatie de cuplu, cel mai des intalnit motiv pentru ca unul dintre parteneri sa insele tine de lipsa de satisfactie in relatie. Cu cat esti mai nemultumit de relatia de cuplu, cu atat sunt sanse mai mari sa calci stramb. Acest motiv este valabil, mai mereu, in cazul femeilor. Ele nu insala pentru ca sunt nemultumite de relatia de cuplu.

Citeste continuarea articolului pe Lyla.ro!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului