Dieta si nutritie

Sofranul, bun pentru inima

Sofranul este o planta mediteraneana, din care se poate extrage condimentul sofran, se extrag uleiuri aromatice, precum si numeroase alte substante cu utilizari in medicina si alimentatie. Adaugat constant in preparate, este considerat stimulent digestiv. Sofranul administrat pe stomacul gol inainte de o petrecere previne starea de betie si poate induce repulsia la abuzul de alcool. afrodisiac excelent Tot sofranul este un afrodisiac excelent, cu efecte rapide si durabile. In vechime, sofranul era folosit in tratamentul a nu mai putin de 90 de boli. Sofranul adaugat in mancare are efect tonic asupra inimii, asupra sistemului reproducator, efect antitumoral. Folosit constant la prepararea diferitelor alimente sofranul are proprietati antiinflamatoare, este un bun stimulent al digestiei, al circulatiei sangvine si contribuie la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Sofranul este folosit si in industria farmaceutica la prepararea unor tincturi, extracte cu efect sedativ , antiinflamator. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului