Dezvoltare personala

#succes #automotivare #optimism

Automotivare pentru succes

Pentru a reusi in orice lucru pe care ti-l propui si in definitiv pentru a reusi in viata, e esential sa stii cum  sa te automotivezi. Iti propun mai jos cateva sfaturi pe care le gasesc utile pentru oricine e dispus sa isi asume responsabilitatea propriului succes.


Daca astepti sa fii motivat din exterior, daca te plangi ca seful nu a fost la orele de motivare a angajatilor sau crezi ca ai nevoie de un partener de viata care sa te impinga de la spate ori de cate ori nu stii ce vrei, e timpul sa lucrezi la motivarea propriei persoane. E singurul lucru eficient pe care poti sa il faci, pentru a te autodepasi sau pentru a te  alatura  celor care "pot muta muntii din loc" daca isi propun acest lucru.


Gaseste-ti visul pe care vrei sa il traiesti


Din pacate pentru majoritatea dintre noi, ne petrecem prea mult timp din viata incercand sa ne dam seama care e visul pe care vrem sa il traim... imprumutam din visurile celor din jur, ne complacem in mediocritate, ne multumim cu obiectivele stabilite de altii si mimam nepasarea fata de propriile dorinte .


E timpul sa indraznesti sa visezi cu ochii deschisi la ceva mai presus de ziua de salariu, de ratele la casa sau de vacanta de vara. Gaseste-ti visul suprem si lupta sa il atingi. Stiind ce vrei, vei dobandi o putere nebanuita de a actiona in directia respectiva si vei reusi sa te motivezi si in momentele mai dificile.


Inceteaza sa te compari cu altii


Altii stiu mai bine ce vor, altii au fost educati de mici sa fie invingatori , altii ti-au luat-o inainte in cursa spre succes, altii sunt mai bine pregatiti...


Gata cu scuzele! Lasa-i pe cei din jur si concentreaza-te pe propriile calitati, pe propriile dorinte si pe propria lupta. Toti avem si si mai presus de toate toti avem sansa de a ajunge acolo unde ne propunem.


E cursa cu tine si cu folosirea propriilor resurse spre a te depasi si spre a ajunge la linia de sosire. Poti sa dai ce e mai bun din tine si vei fi de 1000 de ori mai castigat, decat daca te lamentezi ca nu esti suficient de bun ca sa intri in competitie. Preferi sa stai pe margine si sa iti plangi de mila? E alegerea ta insa nimanui nu-i plac invinsii. Alege sa fii in randul invingatorilor! Ia-o din loc!


Invata sa vezi jumatatea plina a paharului


Nu ti-a iesit din prima? Ai o zi mai proasta? Ai cazut? RIDICA-TE! Nu petrece mai mult decat e cazul gandindu-te la trecut sau la factorii nefavorabili. Invata din orice si depaseste dificultatile cu zambetul pe buze. Maine va fi mai bine pentru ca tu vei fi mai bun decat astazi. Zambeste si ia-o de la capat! Invata sa fii optimist!


Actioneaza‚ acum


Mentine-ti concentrarea cat mai mult timp. Invata sa te organizezi, sa ai obiective pe termen lung si mediu insa si pe termen scurt. Nu pierde din ochi tabloul de ansamblu insa actioneaza "acum". Nu lasa pe maine ce poti face azi si concentreaza-te la maxim pe fiecare lucru in care te implici. Rezultatele nu vor intarzia sa apara!


Ofera-ti recompense pentru obiectivele atinse in timpul stabilit


Obiectivele atinse in urma unui efort sustinut merita rasplatite si tu stii cel mai bine ce te motiveaza. Lupta cu gandul la rezultat si fii generos cand vine vorba de a te rasplati.


Daca atingerea visului maret e prea departe din punct de vedere temporal, presara-ti drumul cu alte obiective si cu alte recompense care sa te tina alert in de-a lungul drumului.


Ce ai de gand sa faci in viata? Cu ce incepi? Si... ce faci maine?


Nu pierde nicio clipa din vedere cele trei intrebari de mai sus... te vor tine aproape de firul actiunii si iti vor da sens fiecarei zile, oricat de "ploioasa" ar fi.


Chiar asa... ce ai de gand?

Foto : dietandweightlosscoach.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului