Dezvoltare personala

#bune maniere #familie si relatii #trasaturi lady # bune maniere femei # trasaturi femei

9 trasaturi ale unei lady

O lady pare in zilele noastre un personaj demodat, iesit dintr-un roman cu eleve de pension. Cu toate acestea, cand trebuie sa participi la un eveniment important, sa mergi la un interviu sau sa-ti impresionezi sefii la o conferinta, se poate ca trasaturile unei lady sa aiba din nou logica. Pentru a fi o lady contemporana, tot ce trebuie facut este sa adaptezi idealurile traditionale feminine la realitatea de astazi.

1. Haina te face o lady

Proverbul "Haina il face pe om" se aplica in mod categoric atunci cand vrei sa fii o lady. Tinuta este o carte de vizita, iar hainele pe care le porti trebuie sa fie decente, elegante si moderne. O lady nu investeste intr-o pereche de salvari doar pentru ca acestia sunt la moda un sezon si mai ales ales daca astfel de pantaloni nu se potrivesc cu conformatia ei fizica. Garderoba unei lady se axeaza pe stilul clasic, insa adaptat la prezent si in ton cu varsta.

2. O lady nu iese niciodata nemachiata pe strada

Machiajul, coafura, manichiura si toate celelalte maruntisuri care mananca o multime de timp sunt elemente esentiale pentru o tinuta impecabila. O lady este intotdeauna ingrijita, cu un ten curat si parul pieptanat, chiar si atunci cand sta in trening in casa.

3. O lady nu are aventuri de o noapte

Aventurile de-o noapte sunt incompatibile cu imaginea unei doamne. Oricat de atractiv ar fi un barbat intalnit la o petrecere, o partida spontana de sex trebuie exclusa din start.

4. Fumatul si bautul excesiv sunt interzise

Pe vremuri, domnisoarele in rochii elegante cu o tigara lunga intre degetele subtiri erau imaginea unei lady autentice. In timp, fumatul nu mai este "cool" din simplul motiv ca stiinta a demonstrat efectele acestuia asupra sanatatii. O lady are un regim de viata echilibrat, din care viciile nu fac parte. Indiferent de ocazie, o lady nu consuma mai mult de un pahar cu o bautura alcoolica.

5. Politetea, o trasatura de caracter a oricarei lady

O lady stie sa se faca placuta in public. Aceasta este politicoasa, calma, amabila si retinuta.

6. Bunele maniere

O lady este familiarizata cu regulile bunelor maniere indiferent de situatie si le aplica in cunostinta de cauza si fara un efort major. Astfel, o lady spune "multumesc" si zambeste amabil intr-un mod natural.

7. Bunavointa fata de ceilalti

O lady este atenta la detalii cand vine vorba sa-i faca pe ceilalti sa se simta confortabil. Cand are musafiri, o astfel de femeie ofera de la inceput apa sau o bautura la alegere din ceea ce are in casa. Cand cumpara un cadou, o lady isi aminteste de dorinta sau gusturile acelei persoane.

8. Arta conversatiei

O lady nu doar arata bine, dar stie si sa discute pe diverse teme. La un eveniment, o doamna face tot posibilul sa socializeze cu toti invitatii.

9. Informatia este o arma

O lady este mai mult decat o femeie frumoasa si agreabila. Aceasta este constienta de lumea care o inconjoara, se informeaza, este la curent cu stirile cele mai importante si o intereseaza ce se petrece pe plan national si international.

Foto: shymagazine.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii