Dezvoltare personala

#exercitii #zilnic #diversitate #relaxare #activitate

8 lucruri pe care ar trebui sa le faci in fiecare zi

Oamenii de stiinta sustin ca activitatile simple, efectuate zi de zi, te binedispun si iti ofera un sentiment de implinire sufleteasca. De ce ti-ai refuza, atunci, micile placeri ale vietii?

Pasul 1. Trezeste-te dis -de-dimineata

Lasa aerul curat al diminetii sa iti invadeze camera. Daca puneai la indoiala adevarul care sta in spatele proverbului „Cine se scoala de dimineata, departe ajunge”, ar fi bine sa te gandesti de doua ori! Decat sa lenevesti in pat pana la orele pranzului, mai bine trezeste-te la o ora rezonabila si incepe-ti ziua cu o muzica buna , un dus revigorant si un mic-dejun bogat si sanatos. In felul acesta te vei simti activ toata ziua.

Pasul 2. Nu lasa pe maine ce poti face azi

Nu mai amana tot felul de probleme pentru care nu gasesti niciodata cheful necesar pentru a le rezolva. Este timpul sa iei atitudine si, in acelasi timp, sa te eliberezi de lucruri de care, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa te ocupi. O intalnire pe care o amani de foarte multa vreme, niste drumuri prin oras etc. Elimina una cate una grijile care te apasa in fiecare zi.

Pasul 3. Fii amabil

Ar fi indicat sa faci o fapta buna in fiecare zi, insa daca nu ti se da ocazia si iti imparti timpul intre casa si serviciu, atunci fii cel putin amabil. Zambeste celor din jur si vei vedea ca generozitatea si amabilitatea ta ii va binedispune pe ceilalti si, implicit, pe tine.

Pasul 4. Relaxeaza-te

O iesire cu prietenii, cateva pagini dintr-o carte buna, o melodie care te inspira sau pur si simplu degustarea unei prajituri rafinate, toate acestea se pot numi forme de relaxare. Nu iti nega placerea de a avea jumatate de ora, cel putin, doar pentru tine. Elibereaza tensiunea acumulata in timpul zilei si readu-ti zambetul pe buze prin lucruri simple.

Pasul 5. Accepta o provocare

Evita sa te plafonezi si provoaca-te zilnic. Nu trebuie sa apelezi la lucruri extreme, doar sa iti pui mintea in miscare si sa aduci, astfel, diversitate in viata ta. Joaca-te un joc care iti stimuleaza inteligenta, fa un lucru de care te-ai ferit pana acum, mananca ceva inedit etc. Te vei mentine in forma si te vei simti foarte activ pe tot parcursul zilei.

Pasul 6. Metine-te in forma

Poate ajungem la partea neplacuta, insa specialistii recomanda sa faci un pic de miscare in fiecare zi. Chiar daca nu ai timp sa alergi in parc zilnic, macar incearca sa mergi cat mai mult pe jos. Ai putea sa-ti parchezi masina un pic mai departe de birou sau, pentru doua statii, sa nu mai iei autobuzul, ci sa te deplasezi pe jos.

Pasul 7. Vorbeste cu cei dragi

Da un telefon acasa si afla ce mai fac parintii tai. Nu trebuie sa fie o ocazie speciala pentru a-i trimite un sms partenerului tau spunandu-i cat de mult il iubesti. Cei dragi iti pot da o energie extraordinara, cu ajutorul careia poti infrunta usor orice problema aparuta. In plus, le vei aduce acestora un zambet pe buze.

Pasul 8. Analizeaza-ti ziua inainte de a adormi

Nu incheia ziua inainte de a te gandi putin la ceea ce s-a intamplat de-a lungul acesteia: ce anume ti-a placut cel mai mult, daca a fost ceva care te-a deranjat foarte tare sau daca simti ca trebuia sa faci ceva si nu ai mai avut timp sa termini tot ceea ce aveai in plan. Invata sa te cunosti pentru a-ti garanta ca maine vei avea o zi mai buna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului