Dezvoltare personala

#trasaturi #bebelus #personalitate bebelus

7 trasaturi care dezvaluie personalitatea bebelusului

Fiecare copil are un set de trasaturi innascute. Specialistii spun ca exista 9 trasaturi care pot dezvalui personalitatea copilului inca din primele luni de viata. Odata ce cunosti aceste trasaturi, iti va fi mai usor sa il educi si sa-i intelegi nevoile.


1. Sociabilitatea

Bebelusul isi arata sociabilitatea inca de la 3-4 luni. Daca ii place sa zambeasca oricui, chiar daca il vede pentru prima data, inseamna ca va fi un copil sociabil; daca se fereste de straini si incepe sa planga chiar si atunci cand este luat in brate de bunica, inseamna ca manifesta anxietate fata de straini.

Un bebelus sociabil are nevoie de persoane noi in jurul lui pentru a-si dezvolta aceasta latura, insa daca nu se simte bine in preajma strainilor, nu il forta sa intre in contact cu acestia. Cu timpul, anxietatea va disparea.


2. Adaptabilitatea

O alta trasatura cu care bebelusul se naste este adaptabilitatea. Daca reuseste sa se adapteze cu usurinta situatiilor inedite, la fel se va intampla si pe viitor. Daca nu doarme decat in patutul de acasa sau nu adoarme fara jucaria preferata, obisnuieste-l treptat cu situatiile noi.


3. Regularitatea

Un bebelus care este precis ca un ceas elvetian si are un program fix de la care nu il poti abate are nevoie de timp pentru a se putea obisnui cu schimbarile. Daca este imprevizibil, incearca sa ii creezi un program zilnic, pentru a putea intreprinde si alte activitati.


4. Intensitatea

Un bebelus care tipa si plange cat il tin plamanii incearca sa-si exteriorize sentimentele. Specialistii spun ca un bebelus cu un nivel de intensitate ridicat va fi un elev silitor.


5. Dispozitia

Bebelusul tau se trezeste cu un zambet larg pe fata sau isi incepe ziua cu o atitudine morocanoasa? In primul caz, lucrurile sunt cat se poate de bune, in al doilea caz, trebuie sa lucrezi la atitudinea copilului, sa il faci sa zambeasca.


6. Distractibilitatea

Distractibilitatea este o trasatura specifica bebelusilor si copiilor. Uneori, distragerea atentiei poate fi un lucru bun, mai ales atunci cand nu vrea sa renunte la o jucarie, alteori poate determina copilul sa-si piarda concentrarea (se uita la televizor cand mananca).


7. Nivelul de activitate

Firea dinamica a unui copil se contureaza inca din primele luni de viata, cand bebelus fiind nu are astampar o clipa. Un bebelus cu un nivel de activitate mai redus are nevoie intotdeauna de o motivatie.

Persistenta si sensibilitatea sunt alte doua trasaturi care pot dezvalui personalitatea copilului.

Sursa foto: activedesktopwallpapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare