Dezvoltare personala

#stres #combatere stres #productivitate #spontaneitate

7 semne ca ai scapat stresul de sub control

Atunci cand programul tau este incarcat prea mult, stresul poate deveni un companion zilnic. Afla care sunt cele sapte semne care iti arata ca ai scapat stresul de sub control.

Stresul poate avea un impact negativ asupra ta, atat fizic cat si psihic, mai ales atunci cand este il simti atat de des incat ai uitat cum sa te simti intr-o zi libera .

Daca recunosti cele sapte semne care iti arata ca ai scapat stresul de sub control, modifica- ti programul pentru a limita efectele negative ale stresului in viata ta.
 

Nu mai tii minte ultima oara cand ai fost spontan


Spontaneitatea nu mai are loc in viata ta pentru ca totul este programat din timp si nu-ti mai lasa timp pentru impulsurile de moment. Atunci cand programul tau pare ca te comanda pe tine si nu invers, este timpul sa recunosti ca ti-ai propus sa faci prea multe lucruri si stresul te afecteaza.
 

Mananci pe fuga cele mai multe mese


Cand nu mai ai timp sa te asezi la masa si sa te bucuri in liniste de mancare, esti prea stresat. Mancatul pe fuga, la birou, in masina sau in bucatarie in picioare poate avea efecte pe termen lung asupra sanatatii si greutatii tale. Studiile de specialitate au demonstrat ca oamenii stresati se ingrasa mult mai usor si slabesc mai greu.
 

Dormi prea putin


Somnul nu poate fi recuperat cu adevarat in weekend. Stresul si programul incarcat iti pot afecta orele de somn. Daca te culci nelinistit, gandindu-te la problemele pe care ti le pune ziua urmatoare, nu scapi de stres nici in somn. Minimul de somn recomandat adultilor este de sapte ore pe noapte pentru a nu-ti pune in pericol sanatatea.
 

Esti usurat cand se anuleaza o intalnire


Atunci cand un eveniment anulat te face sa te simti usurat si esti tentat sa anulezi chiar tu intalnirile cu prietenii si cu rudele, stresul a pus stapanire pe tine. Modifica-ti programul renuntand la unele activitati timp de doua trei saptamani si ofera-ti placerea de a petrece timp alaturi de cei dragi. Aceste momente te ajuta sa faci fata mai bine zilelor stresante.

 

Nu faci fata schimbarilor de ultima ora


Daca simti ca o schimbare de ultima ora in programul tau iti da toata ziua peste cap, stresul este motivul. Pentru a scadea riscul ca o singura schimbare sa-ti afecteze toata ziua, programeaza-ti activitatile cu pauze intre ele. Vei fi mai putin stresat.
 

Nu mai accepti rugaminti din partea apropiatilor


Cand rugamintile sau cererile de ajutor ale celor din jur sunt un lucru pe care vrei sa-l eviti cu orice pret, este timpul sa recunosti ca programul prea incarcat te umple de stres. Daca refuzi si lucrurile care ti-ar face placere din cauza programului prea incarcat, stresul a scapat de sub control.
 

Petreci prea mult timp gandindu-te la cum sa-ti organizezi timpul


Ultimul si cel mai evident semn ca esti cu adevarat stresat este faptul ca iti petreci prea mult timp organizandu-ti programul. Daca weekendul nu mai este o perioada de relaxare si este folosit pentru organizarea saptamanii urmatoare, stresul a pus stapanire pe tine. Fa-ti mai mult timp pentru tine si nu uita ca fara relaxare productivitatea ta scade.

Sursa foto : Dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului