Dezvoltare personala

#cumparare cadouri #sfaturi utile #cadouri

7 aspecte de care trebuie sa tii cont de fiecare data cand faci un cadou

Sa surprinzi in mod placut e un gest ce hraneste sufletul de bucurie, atat al celor care primesc, dar si al celor care ofera. Astfel, cadourile au devenit o practica obisnuita in randul aniversarilor, fie ca este vorba de o zi de nastere, o promovare sau orice alte motive.

Desi este cu adevarat placut sa faci cadouri, de multe ori alegerea acestora poate fi foarte dificila. Faptul ca fiecare persoana este diferita duce la gandul ca aceste cadouri trebuie sa fie si ele potrivite cu cei ce le primesc. Cu toate acestea, desi pare foarte dificil sa se aleaga un cadou potrivit, sunt cateva aspecte pe care le pot folosi cei ce-si doresc sa recurga la astfel de gesturi minunate.

In cele ce urmeaza vom prezenta cateva detalii ce pot ajuta la o filtrare a ideilor si care vor duce intr-un final la un cadou minunat pentru persoanele dragi din viata noastra.

1. Varsta

Primul aspect de care trebuie sa se tina cont in alegerea unui cadou este varsta persoanei care il primeste. Toata lumea stie faptul ca in functie de varsta se nasc si anumite curiozitati, astfel ca un copil va fi fericit cu un anumit cadou, in timp ce un adult va fi bucuros de altele. Daca pentru cei mici jucariile sunt perfecte, cei mai mari dintre noi pot fi incantati de ideea de a primi o geanta sau un ceas.

Asadar, prima idee ce trebuie urmarita este varsta celei sau celui care va fi aniversat.

2. Femeie sau barbat?

De asemenea, e o certitudine faptul ca gusturile difera si in functie de sex, femeile si barbatii avand asteptari diferite din punct de vedere al cadourilor. Asta nu inseamna ca nu exista si cadouri ce se pot adresa tuturor, in special cele personalizate. Multe astfel de idei pot fi puse in practica pe site-ul 3gifs.ro, loc in care personalizarea cadourilor se realizeaza foarte usor.

3. Relatia fata de acea persoana

Este vorba despre un parinte, un copil, poate o prietena, colega sau chiar seful? E evident ca pentru fiecare dintre aceste persoane abordarea poate diferi; in fapt e chiar indicat sa se tina cont de acest aspect.

Avand in vedere ca un cadou poate transmite si un anumit mesaj, e important ca acesta sa fie ales in mod corespunzator si sa fie cat mai adecvat situatiei respective, adica relatiei care exista intre acele persoane.

4. Pasiuni

Nu putine sunt momentele in care ideile pur si simplu nu apar. Sa faci un cadou, desi e un sentiment foarte placut, poate fi chiar dificil de realizat daca persoana respectiva nu e cunoscuta.

Insa, daca se cunosc o parte dintre pasiunile si hobby-urile persoanei aniversate, alegerea unui cadou poate fi mult mai usor facuta, implinind nevoile si activitatile pe care le realizeaza.

5. Tipul de aniversare

Orice moment are o anumita simbolistica, astfel incat o aniversare trebuie privita ca pe o serbare a unor ganduri, idei sau impliniri. Cu alte cuvinte, daca este vorba despre o promovare la serviciu, spre exemplu, se poate alege un anumit cadou, insa daca e cazul unei aniversari de casatorie ideile pot lua o mica intorsatura. In cea de-a doua situatie se recomanda cadouri care sa-i poarte pe cei doi in randul amintirilor culese de-a lungul timpului si a bucuriilor avute.

Daca veti arunca o privire pe site-ul 3gifts.ro va puteti orienta mult mai usor catre un cadou ales in functie de aceste aspecte, fiind de altfel un magazin online la mare cautare de cei ce vor sa ofere o surpriza aparte.

6. Locul din care sa cumperi cadoul

Chiar si acest aspect trebuie avut in grija, fiind foarte important ca locul respectiv sa ofere diversitatea, calitate si preturi atractive. Acestea au fost si motivele pentru care a fost prezentata recomandarea anterioara, mai ales ca totul se poate desfasura online.

In fapt, nimeni nu mai isi doreste sa piarda ore bune cautand un cadou prin cadrul magazinelor fizice, mai ales cand totul poate fi realizat din propriul fotoliu si intr-un perioada scurta de timp.

7. Modul in care il oferi

Nu in ultimul rand, e foarte important nu doar ce oferi, dar si cum oferi. Altfel spus, modul in care vei transmite surpriza respectiva joaca un rol deosebit in efectul produs. Un cadou trebuie sa fie frumos impachetat, sa aiba un mesaj si sa fie oferit in cele mai potrivite clipe.

Ca si concluzie, sa faci un cadou este unul dintre cele mai frumoase sentimente, iar respectarea acestor sfaturi oferite mai sus ii va ajuta pe toti cei ce doresc sa le gaseasca pe cele mai potrivite.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii