Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #stil de viata #activitati vara

5 rezolutii de vara care iti fac viata mai frumoasa

Au trecut deja putin mai mult de 6 luni de cand iti stabileai rezolutiile de la inceput de an. Vara este momentul ideal sa te apleci din nou asupra listei cu deciziile pe care le-ai luat. Timpul liber din concediu, calatoriile care te ajuta sa te deconectezi de grijile zilnice, zilele mai linistite, toate te pot ajuta sa te concentrezi si sa te ocupi de acele lucruri pentru care nu ai avut timp pana acum. Acolo unde este cazul, inlocuieste vechile rezolutii cu unele mai bune.

Iata 5 rezolutii de vara care iti fac viata mai frumoasa:


1 Fa ordine si curatenie

Daca pana acum era prea urat afara pentru a te apuca de un proiect pe balcon, acum ai suficienta lumina si caldura sa faci curat in dulapurile pe care nu le-ai mai aranjat de foarte multa vreme. Programeaza-ti cate putin in fiecare seara. Arunca agendele vechi, doneaza hainele si scapa de toate lucrurile care nu-ti mai folosesc.

Investeste intr-o mobila noua sau redecoreaza o incapere. La finalul anului, vei avea satisfactia de a folosi deja un spatiu intr-un mod mai practic decat pana acum.


2 Schimba-ti regimul alimentar


Vara, cu totii suntem tentati sa mancam acasa mai putin decat de obicei, din cauza caldurii. Si tot acum este momentul din an in care simtim cel mai putin nevoia de mancaruri grele. Este, asadar, ocazia perfecta sa-ti schimbi obiceiurile alimentare cu unele mai sanatoase. In loc sa incepi o dieta care stii ca va dura maxim pana in toamna, schimba-ti stilul de viata: taie de pe lista de cumparaturi mancarurile procesate, mananca mai multe mese pe baza de legume, consuma fructe in loc de bomboane sau alte dulciuri nesanatoase.

Vara poti incerca si noi retete, in special cele care pot fi facute fara foc. Iti vei diversifica meniul, iar familia ta va fi incantata sa incerce ceva nou.


3 Fa-ti viata mai frumoasa: distreaza-te!


Multa lume asteapta cu nerabdare concediul si este dezamagita cand acesta se sfarseste deoarece, intre timp, nu se mai intampla nimic frumos. Vara este momentul cel mai bun sa consulti oferta de spectacole, concerte si festivaluri in aer liber. In loc sa te plictisesti prin mall-uri sau parcuri, strange banii pentru o iesire in weekend in alt oras, intr-o statiune sau la un eveniment care te intereseaza.

Profita de serile libere sau de weekenduri pentru a vizita o ruda pe care nu ai vazut-o de multa vreme. Fa-le o surpriza frumoasa bunicilor si parintilor. Organizeaza activitati in familie, chiar daca au o durata limitata, de 2-3 ore.


4 Stabileste o strategie pentru toamna


Intereseaza-te care sunt cursurile profesionale sau de dezvoltare personala pe care voiai sa le urmezi anul acesta. Din toamna, institutiile isi vor relua activitatea la capacitate maxima. Este bine sa te interesezi de program si sa-ti pregatesti actele necesare.


5 Acorda atentie vietii sentimentale


Ocupa-te mai mult de viata ta sentimentala. Daca nu exista nimeni in viata ta, rasfata-te la un salon, innoieste-ti garderoba si iesi in lume. Vara este mai usor sa cunosti oameni pentru ca toata lumea este dornica sa faca noi cunostinte si sa vada locuri noi. Daca ai un partener, planifica mai multe activitati in doi.

Sursa foto: redbookmag.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare