Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #optimism #calitati #sarcasm #preluare initiativa #invata sa asculti

5 pasi pentru a fi mai placut si mai interesant pentru cei din jur

Daca ti-ai pierdut charisma si entuziasmul sau simti ca nu ai fost niciodata suficient de placut in cercul tau de prieteni, este timpul sa iei masuri si sa te transformi in persoana agreabila, sociabila si optimista pe care toti si-o doresc in jur.

1. Invata sa ii asculti pe cei din jur

Invata sa fii deschis si comunicativ cu cei din jur, dar cu masura. Nu acapara discutiile si nici nu lasa impresia ca nu iti pasa de nimic din ce spun ceilalti. Implica-te in conversatii, intereseaza-te de vietile si problemele celor din jur si fii umarul pe care acestia pot plange mereu. Fii un bun ascultator si vei deveni un magnet pentru persoanele din jurul tau!

2. Fii precaut cu sarcasmul si ironia

Un pic de sarcasm sau o doza de ironie “administrata” la momentul potrivit poate deveni “condimentul” perfect pentru o conversatie interesanta cu prietenii sau pentru a-ti lasa “amprenta” in diverse cercuri sociale. Insa atunci cand incerci sa epatezi prin sarcasm si ironie si nu iti cunosti limitele, nu vei deveni mai interesant, ci mai nesuferit pentru cei din jur. Dozeaza-ti corespunzator remarcile sarcastice si aplica-le doar cu persoanele sau in cercurile in care iti permiti aceste mici extravagante!

3. Pune pasiune in modul in care vorbesti

S-a demonstrat stiintific ca o persoana este mai interesanta si atractiva pentru cei din jur daca pune pasiune in modul in care vorbeste. Nu este important doar sa vorbesti cu cei din jur, ci si sa o faci astfel incat sa transmiti energie, bucurie sau entuziasm pentru a fi placut de acestia. Pentru a face acest lucru, trebuie sa te folosesti de toate armele de care dispui: tonalitatea vocii, mimica si limbajul corporal.

4. Preia initiativa

Nu te astepta mereu ca cei din jurul tau sa te abordeze si sa te strecoare in conversatii. Este important ca, din cand in cand, sa fii tu cel care initiaza discutiile si care conduce firul unei conversatii. Nu trebuie sa gandesti prea mult subiectele sau temele abordate. Fii cat mai natural, dar arata-le tuturor ca ai la fel de multe de spus precum oricare alta persoana din acel grup.

5. Fii mereu pozitiv si optimist

Incearca sa vezi partea plina a paharului in orice situatie si sa ai mereu o vorba buna de spus in momente critice. Optimismul si starea mereu entuziasta pe care le emani in discutii se vor transforma in atuuri in modul in care esti perceput de catre ceilalti.

Sursa foto: interestingthings.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii