Dezvoltare personala

# depresie 30 de ani # cum il cuceresti #relatii #dezvoltare personala

5 lucruri de care trebuie sa te eliberezi la 30 de ani

Varsta de 30 de ani reprezinta un prag psihologic important pentru femei. Nu mai esti la fel de tanara si copilaroasa ca la 20 de ani, perspectiva se schimba, intervine maturitatea, iti doresti alte lucruri pentru tine si pentru viata ta. Dar pentru a le obtine trebuie mai intai sa scapi de cateva "obiceiuri" care nu fac decat sa-ti ingreuneze viata:

1. Prietenii fara niciun beneficiu sau prietenii toxice

Ai ajuns la varsta cand stii ca daca ai 1.000 de prieteni pe Facebook, nu inseamna ca ii poti suna pe toti la 2 noaptea pentru a le povesti ultima intalnire dezastruoasa. La fel cum ar trebui sa fi invatat deja ca prietenii care doar cer si nu ofera nimic in schimb (nici macar sprijin ocazional sau sa treaca pe la tine cand esti bolnava) nu au ce cauta in viata ta. 

2. Amintiri din relatii vechi, colectii, bagaj emotional 

Fie ca este vorba despre prima papusa de la iubitul de la gradinita, scrisorile de la marea dragoste, colectia de magneti pe care ai abandonat-o in urma cu 5 ani sau de hainele pe care nu le mai porti din liceu, scapa de tot ce nu te mai reprezinta. Relatiile s-au terminat cu un motiv, ce rost are sa-ti mai amintesti de ele? Daca n-ai purtat ceva un an, cu siguranta nu o vei mai face, iar jucariile de plus si alte lucruri pe care nu le mai folosesti nu fac decat sa-ti aglomereze inutil casa si viata. 

3. Parerile de rau. Pentru tine 

Ranchiuna pe care ti-o porti din cauza greselilor pe care consideri ca le-ai facut in ultimii ani nu-ti va aduce nimic bun. Trebuie sa faci pace cu tine insati si sa treci peste aceste frustari care nu fac decat sa incetineasca procesul de vindecare. Invata din greseli, evita sa le mai faci, redescopera-te. Sau reinventeaza-te. Este timpul sa inceapa sa-ti placa de tine pentru a face loc si altora in viata ta. 

4. Vechile resentimente 

Te-a inselat, asta este! Nu a vrut sa fie tatal copiilor tai, treci peste! Mama ta nu a fost de acord cu cariera pe care ai decis sa o urmezi. Indiferent cine si cum te-a ranit, treci peste. Daca ceva nu a fost sa fie, mai bine ca ai rupt pisica in doua la timp. Iar pana acum trebuie sa fi invatat ca rudele nu le poti schimba, ca parintii sunt prea in varsta pentru a incepe sa te inteleaga acum. Fa tu primul pas spre impacare si profita de viata cat poti de mult. Vei vedea in curand ca anii trec mult mai repede decat iti doresti.

5. Excesele. De toate felurile. 

Fie ca este vorba de o sesiune de shopping care te lasa fara bani de chirie, de aventuri de o noapte, in fiecare noapte, de prea multe mese cu junk food sau de alte excese, renunta la ele. Psihologii spun ca facem excese pentru a ne abate atentia de la lucrurile care ne framanta cu adevarat. Asa ca echilibreaza-te si echilibreaza-ti viata. Daca este nevoie, mergi chiar la terapeut, life coach etc. Esti suficient de matura pentru a face acest lucru cu folos. Planuieste-ti vacanta in detaliu, analizeaza-ti garderoba, prietenii, viata si fa curat. Apoi vei respira mai usor! Iti promitem! 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului